Repeša i Gordić: Situacija teška, ali ne i bezizlazna

S. JANIČIĆ/SK

Uoči treće utakmice finalne serije plej-ofa ABA lige Košarkaški klub Budućnost je organizovao pres konferenciju, a sa novinarima su se družili Nemanja Gordić i trener Jasmin Repeša.

Nemanja Gordić

ABA, KK Budućnost Voli

Igramo pred našim navijačima i cilj je da smanjimo rezultat u seriji i ostanemo u igri za titulu. Očekujem veliku podršku sa tribina, a veći motiv od poraza koji smo doživeli i partija koje smo prikazali su najveći motiv da pokažemo da vredimo i možemo mnogo više.

Bitno je da ne dozvolimo padove u igri koji su nam se dešavali u Beogradu i koje je Zvezda kažnjavala. Pritisak naravno postoji. Igramo finale. Što se atmosfere u Beogradu tiče ne bih se bavio time, ja sam kao i kompletan tim fokusiran na dešavanja na parketu.

Ponavljam, očekujem podršku sa tribina, ali očekujem i sportski ambijent bez incidenata. Naglasio bi da na parketu nije bilo ni jednog gesta igrača oba tima koji bi izazvali bilo kakvu reakciju sa tribina, ponašali smo se sportski kako i treba“, naglasio je između ostalog uvek korektni Nemanja Gordić uz dodatak da finale još uvek nije gotovo.

Trener Jasmin Repeša, je imao prilično dugo izlaganje posle druge utakmice u Beogradu. Malo je pričao o utakmici i dešavanjima na parketu, a mnogo više o atmosferi koja je vladala u dvorani. Uoči trećeg meča, Repeša je kompletan fokus usmerio na utakmicu koja sledi:

Obe utakmice smo izgubili na identičan način. U momentima kada su se utakmice lomile i kada je Zvezda bila u naletima, nismo imali fokus i mentalnu snagu da to izdržimo i ostanemo u igri što bi nama donelo prednost u psihološkom smislu. Napravili smo ogroman broj grešaka u oba duela. Nismo imali agresivnosti, nismo imali čvrstine. Sve to može da se otkloni i siguran sam da će u sredu sve izgledati drugačije“, naglasio je Repeša i dodao:

Uz podršku sa tribina kojoj se nadam, očekujem pobedu i nastavak finalne serije. U teškoj smo, ali ne i u bezizlaznoj situacii. Suština je da gledamo samo na utakmicu koja sledi. Od izuzetnog značaja je da igramo bez padova i bez oscilacija u igri. Prazan hod je zabranjena reč. Fokus je jako bitan.

Od igrača koji su pre svega profesionalci i kojima je posao da budu fokusirani, očekujem da to tako i bude. Igračima sam rekao da se na utakmici koja sledi pojave samo oni koji veruju da možemo da pobede i preokreta. Oni koji sumnjaju, neka ostanu kući“.

Ono što je kristalno jasno na osnovu izlaganja trener Jasmina Repeše i Nemanje Gordića, kao i na osnovu izjava koje su dolazile od strane trenera Crvene zvezde Milana Tomića i igrača Zvezde, oba tima žele da se finalna serija nastavi u sportskom tonu i da sve protekne bez incidenata. Na pitanje kako reaguje na saopštenje Crvene zvezde u kojem je „bio glavna meta“, Repeša je rekao:

Odrastao sam na asfaltu. Više volim da dobijem šamar, nego da me neko pljune. Na to se odnosilo moje izlaganje u Beogradu. Osetio sam potrebu da iznesem kako sam se osećao i kako sam doživeo ambijent u dvorani. Ništa više, ni manje od toga. Da li očekujem reakciju? Očekujem reakciju na parketu, očekujem dobru igru momaka koje vodim i očekujem da ostane u finalu.”  

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.