Đorđević: Dres Srbije ne prašta greške

SPORT KLUB

Selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević priželjkuje ‘nešto više od podijuma’ na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kini.

Aleksandar Đorđević

fiba.basketballAleksandar Đorđević

U toku kvalifikacija selektor je zvao 30 igrača, a nije mogao da računa na košarkaše iz najjačih liga.

“Kao trener, imam obavezu da sastavim spisak najboljih igrača. Onih koji su u najboljoj formi, ali i onih koji zaslužuju da budu pozvani zbog ponašanja. Posle toga, skraćivaćemo spisak i igrači će odlučivati da li žele da učestvuju u takmičenju za koje se pripremamo. Kao što sam rekao ranije, povreda je jedini razlog koji ću prihvatiti”, kazao je Đorđević za sajt FIBA. 

Selektor je istakao i važnost reprezentativnog dresa.

“Nema cenu! Dres Srbije ne prašta greške. Naša odgovornost je 10 puta veća nego kod svih ostalih. Oni koji prihvate poziv, moraju da budu svesni da su prihvatili i nepisana pravila etike i kulture, koja su vodič ka uspehu.”

A za Đorđevića uspeh je više od rezultata.

“To nije samo medalja, titula, prvo mesto… To je nešto veličanstveno, nešto što će da prepoznaju kolege, a naročito rivali. Svima u Srbiji je to jasno i to je misija koju želimo da ostvarimo.”

Srbija će takmičenje u Kini početi u grupi D protiv Angole, Italije i Filipina.

Đorđević je reprezentaciju predvodio do vicešampionskog zvanja na prethodnom planetarnom šampionatu, Olimpijskim igrama i Evropskom prvenstvu.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.