Dobrić: Nema radovanja, sada oni igraju kod kuće

S. OZMO/SK

Bek Crvene zvezde Ognjen Dobrić ističe da je koncentracija bila ključni faktor u dve pobede u Beogradu nad ekipom Budućnosti u finalnoj seriji ABA lige.

Čović i Dobrić

KK Crvena zvezdaČović i Dobrić

U drugom meču bilo je velikih 107:69.

“Jako bitna pobeda za nas, napravili smo drugi korak, došli do pobede, ostao je još jedan korak. Idemo dole da probamo da završimo to. Jednostavno, energija i koncentracija koje smo imali svih 40 minuta i mislim da nisu mogli da nas isprate u svemu tome. Zato smo napravili toliku razliku“, rekao je Dobrić.

Branko Lazić je rekao da možete i bolje od ovoga…

“Što se nas tiče, uvek ima stvari koje možemo da popravimo, tako da verujem da može. Ne sada što se tiče samog rezultata, već što se tiče same igre. Mislim da uvek može bolje“, dodaje bek, koji je meč završio sa 12 poena.

Na pitanje kako objašnjava ogroman skok u igri u odnosu na pre dve-tri nedelje, Dobrić odgovara:

“Kao što sam rekao, uz publiku smo imali koncentraciju i energiju svih 40 minuta. Publika nas je nosila, svi su davali sve od sebe i zato je rezultat takav kakav jeste“.

Sada je ključno izbeći opuštanje posle dve ubedljive pobede.

“Pa moramo to da izbegnemo jer će dole sve biti drugačije i mislim da moramo da odemo fokusirani. Ništa još nije gotovo, ima još da se igra. Nema radovanja, nema slavlja, već moramo da budemo fokusirani na tu utakmicu. Jednostavno, sada će oni imati publiku i vetar u leđa tako da mislim da moramo da budemo koncentrisani na teren bukvalno svih 40 minuta i da probamo da pobedimo“.

Publika je u jednom trenutku skandirala Ognjenovo ime. 

“Kako mogu to da doživim! To je prelep osećaj i uvek su nam bili vetar u leđa“, zaključio je Dobrić.

Treći meč na programu je u sredu od 19 sati u Podgorici. 

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.