Zeta savladala Danilovgad

J. KOCEV

Košakaši Zete upisali su novu pobjedu u ERSTE plej aut ligi CG. Izabranici Borisa Pižurice pobjedili su na domaćem terenu ekipu Danilovgrada sa 83:68.

Dobro su otvoili meč gosti, koji su u prvom periodu poveli sa 10:13, kada je razigran bio Lalić, no od tada domaći preuzimaju kontrolu meča i preokreću na 19:13. Sredinom druge četvrtine Zeta je povela sa 33:22, ali se trojkama Đokovića i Lalića gosti vraćaju nakon samo jednog minuta u rezultatski egal (33:30).

Velike probleme sa faulovima, tačnije sa igračima koje su od starta opteretili faulovima u ekipi Borivoja Stanšića, pa je možda to i glavni razlog ovakvog konačnog rezultata. U redovima gostiju već tada su po tri lične greške imali Milošev, Cebalović i Peruničić, no Zeta je to vješto koristila.

Služio ih je i šut za tri poena na startu, dvije trojke vezao je Popović, a kasnije su pogađali i Gavranić i Vuković. Gledali smo zanimljiv duel i u nastavku.

Zeta je kontrolisala rezultat u većem dijelu meča, ali su se na 48:48 uspjeli vratiti igrači Danilovgrada, međutim to je bilo sve. Od tada do kraja meča domaći su samo dodavali gas i zasluženo slavili.

Najefikasniji igrač meča bio je Gavranić sa 24 poena, a pratili su ga saigrač Raičković sa 18, i na drugoj strani Đoković i Lalić sa po 17 poena.

STRIJELCI:

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.