Jokić: Zaljubio sam se u košarku igrajući u Srbiji

SPORT KLUB

Košarkaš Denvera Nikola Jokić priznao je da nikada nije ni maštao da će igrati u najjačoj ligi sveta, ali da mu je sada cilj da osvoji šampionski prsten.

Nikola Jokić

Maddie Meyer, Getty Images Sport

Jokić igra četvrtu sezonu u najjačoj ligi sveta. Ove godine prvi put je učestvovao na Ol Star meču, a njega i Denver očekuje početak plej-ofa.

“Odrastajući u Srbiji, zaljubio sam se u košarku, verovatno zbog moje braće. Oni su me naterali”,nasmejao se Nikola.

“Nisam ni zamišljao da ću igrati NBA. Kada sam došao ovde, rekao sam sebi da ću biti najbolji što mogu. Na terenu ne radim ništa drugačije od onoga što sam radio kada sam bio mlađi.”

A to što radi na terenu je…

“Volim da asistiram. Ako sve uključiš u igru u napadu, onda će svi želeti da budu dobri u odbrani, igraće jedni za druge. Aistencija čini dvojicu srećnim, koš jednog.”

Upitan koji su njegovi naredni ciljevi, Jokić je odgovorio:

“Radio sam toliko da bih došao ovde. Osvojiću prsten. To je moj cilj.”

NBA

Napretkom srpskog centra izuzetno je zadovoljan i trener Majk Maloun.

“Pitao sam ga nedavno da li je ikako zamišljao da će igrati na Ol Staru, da će se izjednačiti sa Majklom Džordanom po broju ostvarenih tripl-dablova u karijeri. Rekao mi je da nije ni zamišljao da će igrati u NBA. Talentovan je, nije sebičan, inteligentan je. Čini sve oko sebe boljim”, kazao je Maloun i dodao:

“Ono čime sam posebno zadovoljan nema veze sa njegovom igrom na terenu. Najveći napredak, što se Nikole tiče, je taj što je postao lider. Bolji je primer ostalim momcima. To mi se dopada više nego bilo šta drugo. On je zaštitno lice ove franšize.”

Denver je zakazao plej-of seriju protiv San Antonija. Biće to prvi Nikolin plej-of, a takođe će se Nagetsi posle dugo vremena naći u post sezoni. Prvi meč igra se na parketu Nagetsa i to u noći između subote i nedelje.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.