Duda najavljuje EL: Samo je Fener siguran

SPORT KLUB

Legendarni Duda Ivković analizirao je parove četvrtine finala Evrolige, a smatra da će čak tri duela biti rešena u majstoricama.

Ivković i Obradović

fiba.basketballIvković i Obradović

Srpski trener, koji je sa Olimpijakosom dva puta osvajao šampionski naslov u elitnom takmičenju, prognozirao je za grčke medije predstojeće duele plej-ofa.

Real Madrid – Panatinaikos: “Real je tim koji, zahvaljujući treneru Pablu Lasu, može da podigne nivo igre u ovoj fazi takmičenja. Ako se ne desi nešto nepredviđeno, kao što su povrede, mislim da će Real da pobedi sa 3:2.”

Efes – Barselona: “Rekao bih da je ovo najjači par. Efes je obezbedio prednost domaćeg terena, a optimizam zasniva na svemu što je uradio kroz sezonu. Micić i Larkin daju ritam igri, obezbeđuju saigračima sigurnost u napadu. Očekujem teških pet utakmica, a ne bih izdvajao favorita.”

Fenerbahče – Žalgiris: “Fener će pobediti 3:1. Žalgiris je napredovao i nije rival kojeg bi bilo ko poželeo. Prednost Fenera nije samo na klupi, Željko Obradović svojim iskustvom pravi razliku.”

CKSA – Baskonija: “CKSA će pobediti 3:2. Baskoniji se vratio Tornike Šengelija, što daje određenu nadu gostima. Međutim, zbog prednosti domaćeg terena verujem da će CSKA proći, ali u majstorici”.

Prve utakmice plej-ofa na programu su 16. aprila. Na finalni turnir plasiraće se ekipe koje prve dođu do tri pobede.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.