Holins: Dončić, samo prazni brojevi

SPORT KLUB

Luka Dončić uskoro će završiti svoju prvu NBA sezonu i malo je razloga da se požali. Mladi Slovenac je dobrim igrama privukao pažnju i postao jedan od kandidata za rukija godine. Ne misle ipak svi tako.

Luka Dončić

Elsa/Getty ImagesLuka Dončić

Luka Dončić je prvi igrač od Oskara Robertsona koji u svojoj ruki sezoni u proseku postiže 20 poena, sedam skokova i pet asistencija po meču. Jedan je od kandidata za nagradu koja se dodeljuje rukiju godine. Ali ni to nije dovoljno da se izbegnu kritike.

Pre Ol star vikenda izgledalo je kao da niko ne može da preuzme Dončiću titulu rukija godina. Od tada prema kraju sezone Dončić ima i lošije partije, a sjajno se pokazao Tre Jang. Nekako u isto vreme počeli su da se javljaju oni koji smatraju da Dončić i nije tako sjajan.

Poslednji među njima je Lionel Holins, nekadašnji tremer Memfisa i Bruklina.

“Dončić pogađa 41% šuta za dva poena. Efikasnost mu je opala. Podsetio me je na Džejsona Vilijamsa. Kada je Vilijams došao u NBA, svako veče ste imali video sa njegovim potezima. I svako veče ste imali priču da je Džejsnon Vilijams izgubio utakmicu. To se zove prazne brojke”,rekao je Holins gostujući u jednoj radijskoj emisiji.

Dončić je na 71 meču u sezoni na izmaku kao starter u proseku postizao 21,2 poena, uz 7,7 skokova i 5,9 asistencija.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.