Divac o Partizanu i ‘drugom timu, koji nije dobar’

SPORT KLUB

Legendarni srpski košarkaš Vlade Divac priznao je da je vreme koje je proveo u Partizanu u velikoj meri uticalo na sve što mu se kasnije dogodilo u karijeri.

Generalni menadžer i potpredsednik košarkaških operacija Sakramento Kingsa izabran je za prijem u Kuću slavnih NBA lige.

“Jeste veliko. Pričao sam sa porodicom. Shvatio sam šta sam uradio i sa kime sam igrao, to je neverovatno. Zahvalan sam svim ljudima, koji su na neki način uticali na moju karijeru”, kazao je Divac na konferenciji za medije.

“Kada se ovakve stvari dese, vraćate se na početak. Imao sam 14 godina kada sam napustio porodicu kako bih se bavio košarkom. Pustili su mi da ostvarim svoje snove.”

Divac je u najjačoj ligi sveta igrao od 1989, a u karijeri je branio boje Los Anđeles Lejkersa, Šarlon Hornetsa i Sakramento Kingsa.

“Ceo život igram samo zato što volim. Postavite sebi cilj svake godine da budete bolji, osvojite ovo ili ono. Bio sam i pohlepan, uvek sam želeo nešto više. Kad sam bio u reprezentaciji, želeo sam u NBA. Ostvario sam sve svoje ciljeve kao igrač. Nadam se da ću biti uspešan i u ovoj novoj ulozi”, rekao je Divac i dodao:

“Sredinom 80-ih nije bilo kao sada. Imali smo nekoliko snimaka utakmica koje su već odigrane. Lejkersi i Seltiksi su bili veliki timovi i svi smo se nadali da ćemo nekad zaigrati tu. Ja sam imao sreće da me Lejkersi izaberu i dođem odmah prve godine.”

Na pitanje koji su to momenti iz bogate karijere koje bi izdvojio, legendarni srpski košarkaš je odgovorio:

“Teško mi je da izdvojim jedan momenat. Igrao sam za sjajne trenere, imao sam odlične saigrače. Ali moram da pomenem mladu reprezentaciju i trenutak kada smo osvojili Svetsko prvenstvo. Iz te generacije je nekoliko momaka u Kući slavnih. Naravno vrlo važna jei seniorska reprezentacija i učešće na Olimpijskim igrama. I Partizan, koji i dalje daje NBA igrače. Bogdan je igrao u tom timu. Peđa i Beli su bili u drugom timu, onom koji nije dobar.”

Generalni menadžer Kingsa je svojevremeno nosio crveno-beli dres, u periodu “lokauta” u NBA ligi, tokom sezone 1998/99.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.