Veličković: Muški su odigrali…

SPORT KLUB

Krilni centar Partizana Novica Veličković čestitao je Zvezdi na pobedi 84:63 i plasmanu u finale ABA lige, istakavši da su crveno-beli sjajno odigrali meč.

Novica Veličković

KK Partizan NISNovica Veličković

Preteško je, zaista. Nemam šta da kažem. Čestitao bih Zvezdi na odigranoj utakmici, muški su odigrali. Od samog starta su kontrolisali, do samog kraja. Možemo samo da im pružimo ruku i čestitamo na dobijenoj utakmici. Mi se okrećemo ka napred. I saigračima sam rekao, sutra je novi dan. Mi ono što imamo treba da gajimo, da se vratimo u salu, da nastavimo da treniramo i da napredujemo. Da boli, boli.“, istakao je Veličković i dodao:

Nismo pogodili dosta otvorenih šuteva, ušli smo u neki kontra ritam. Veliki pritisak, tenzija i sve što nosi ovaj meč nisu nikakvo opravdanje. Jednostavno se nismo snašli. Rekao sam svojim saigračima: ‚Glavu gore, momci‘. Uvek ima poraza u karijeri, ali bitno je kako ustaneš posle svega. Zahvalio bih se našim navijačima, dugujemo im veliku zahvalnost. Svaka utakmica u našoj hali u ABA ligi ove sezone je bila rasprodata. Dali su nam zaista veliku podršku u nekim teškim momentima, pomogli su nam da se podignemo i da dođemo u ovu situaciju. Hteo bih još jednom da im se zahvalim na svemu tome. Igrati svaku utakmicu pred šest, sedam hiljada ljudi nema niko u Evropi“.

Iskusni krilni centar se trudi da mlađe saigrače nauči da se nose sa ovakvim porazima i da ne klonu duhom.

Cele godine pričam, kada god da smo izgubili, da iz svakog poraza možeš da izvučeš pouku i da napreduješ. Ovo je živ sport, izuzetno je dinamično. Četiri derbija su bila na jednu loptu, večeras je bilo ovako. Dosta su oni napredovali od samog starta sezone. Vredno rade, momci su sjajni. Idemo dalje, gledamo napred i vraćamo se u salu da treniramo“, zaključio je Veličković.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.