Trinkijeri: Parni valjak je krenuo i neće se zaustaviti

SPORT KLUB

Trener Partizana Andrea Trinkijeri smatra da je furiozan Crvene zvezde u odlučujućoj utakmici polufinala plej-ofa ABA lige imao presudni značaj na konačan ishod.

KSS

Crveno-beli su ubedljivo slavili i petu sezonu uzastopno boriće se za titulu i plasman u Evroligu.

“Bili su favoriti i uspeli su da igraj ukao favoriti u majstorici. Mislim da su bili bolji, čvršći… Oni su projektovani da se vrate u Evroligu. Jedan poraz su imali u sezoni. Ovo za nas nije kraj trke. Proces je krenuo… Moramo da se setimo kako smo počeli kada sam stigao u novemrbu. Polako smo se digli i borili se četiri utakmice na jednu loptu, ali danas nismo uspeli efikasno da se borimo. Mislim da nije momenat za dublje analize jer su još vruće glave. Znam da je proces krenuo, Parni valjak je počeo da se pomera i neće se zaustavti dok se Partizan ne vrati na mesto koje mu pripada,” rekao je Trinkijeri i nastavio:

“Nismo pogodili koš, a kasnije je bilo jako teško da igramo. To je uticalo na ostatak meča. Očekivali smo težak start, ali smo morali malo više da izdržimo. Nismo uspeli i prelomljena je utakmica. Zatvorili su reket, a mi smo morali nešto da pogodimo.

Italijanski trener je naglasio da je Partizan smanjio kvalitativnu razliku o odnosu na večitog rivala.

“Puno smo radili, jedan trofej smo uzeli, smanjii smo distancu, ali ovo je bila loša utakmica. Međutim, ne može da se zaborave sve druge stvari. Ja znam koja su moja očekivanja bila, danas je moglo svašta da se dogodi. Desilo se da nismo pogodili kad je trebalo, a posle je bilo mnogo teško da se igra. Znamo gde smo, pogotovo kada je mlada ekipa, koja nije našla ritam u ovoj utakmici,” kaže Trinkijeri.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.