Dobrić: Publika nas je nosila

SPORT KLUB

Krilo Crvene zvezde Ognjen Dobrić istakao je posle pobede nad Partizanom 84:63 i plasmana u finale ABA lige da su velika želja i koncentracija bile presudne.

Cirbes i Dobrić

KK Crvena zvezdaCirbes i Dobrić

Znate i sami koliko nam ovo znači i koliko je teška bila ova serija, i fizički i psihički. Svi smo dali sve od sebe. Mislim da smo zasluženo pobedili i prošli dalje. Mi smo igrali skoncentrisano i energično svih 40 minuta. Osim toga, publika nas je nosila, a mi smo se spremili da odigramo što bolje“, istakao je Dobrić i dodao da će crveno-beli samopouzdano ući u finalne mečeve.

Ova pobeda će nam dosta značiti. Kao što sam rekao, ovo je bila jako teška serija i kada izađete kao pobednik iz svega toga, možete da postanete samo mentalno jači i spremniji za finale“.

Prva dva meča u seriji rešena su u samom finišu, dok je u ovom Zvezda ubedljivo vodila tokom cele utakmice. Upitan do kakavih je promena u pripremi došlo, 24-godišnjak je rekao:

Jednostavno, mislim da je želja ta koja je presudila i energija. Svi su izgoreli, svi su dali sve od sebe. Spremali smo se kao i za svaku utakmicu. Svi smo ušli fokusirani u ovu utakmicu, mislim da je to stvar koja je presudila. Ambijent je bio fenomenalan, navijači su nas nosili. Videli ste kakvu energiju smo imali i kako smo igrali. Sve vam je jasno“, zaključio je Dobrić, koji je pobedi svog tima doprineo sa deset poena i sedam skokova.

Zvezda će prvi finalni meč sa pobednikom iz duela Cedevita – Budućnost igrati u petak.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.