Trinkijeri: Sudije? Ako i bude malo komplikovanije…

S. OZMO/SK

Trener Partizana Andrea Trinkijeri kaže da će vrhunska koncentracija biti ključni faktor u predstojećoj majstorici polufinalne serije ABA lige sa Crvenom zvezdom.

Andrea Trinchieri

ABA liga/KK Crvena zvezda

Na startu konferencije trener Partizana izvinio se novinarima zbog pomeranja termina konferencija.

“Izvinite na baletu, da li je pre ili posle (Zvezde)… Ivan (Ivković, portparol Partizana) je profesionalan i vaspitan i mislio je da je red da čast da prvi govori ima onaj koji je prvi na tabeli. Vidim da nekima nije važno šta se kaže, nego je važno ko poslednji kaže. Neće reči dati koš“,rekao je Trinkijeri na staru i okrenuo se samom meču.

“Ima mnogo faktora, mozaik je ogroman, ali ona poslednja pločica i ono što je najvažnije jeste koncentracija sbih 40 minuta – vrhunska koncentracija koju ništa ne remeti. Pravi šampioni su oni koji uspevaju da održe fokus i da igraju u svakoj situaciji“, kaže Trinkijeri i dodaje:

“Pričao sam o košarci kao boksu… Daću sve od sebe da nas u subotu u ringu ne priteraju uz konopce, da držimo uvek visok gard i da budemo u stanju da uzvratimo. Nije to dosta, moramo i da pokušamo neki dobar udarac, košarkaški udarac. Uveren sam 100%, šta god da bude, nećemo baciti peškir, muški i fer ćemo se boriti, prolićemo znoja i krvi jer branimo čast jedne velike ekipe u evropskim okvirima“.

Italijanski stručnjak ističe da ne može da predvidi kako će tačno meč ići, ali da će odlučiti detalji. 

“Ovo je nokaut utakmica, svaka stvar i svaka nijansa može da bude važna. Prva utakmica je bila fešta, druga utakmica je bila fizička borba sa mnogo kontakta, kao da su druge ekipe igrale… Treća utakmica će za mene biti detalji, ima tu mnogo detalja, a ja samo želim da u ovakvom duelu sa fantastičnim protivnikom poput Zvezde ne bude udaraca ispod pojasa, to je moja najveća želja. Da ostanemo na boksu, voleo bih da budemo kao Roki Marćano, koji je ostavio boks bez poraza u borbama za titulu. U subotu može sve da bude – na jednu loptu, da se razbije utakmica pre… Oni će probati da nas nokautiraju odmah, skočiće na nas i mi moramo da budemo spremni na to da izdržimo, da se žrtvujemo za ekipu. Ne mogu da previdim tok utakmice, znam kako može da bude, ali ne znam kako će biti. Jako je važno brzo misliti, mora se uvek znati šta se dešava na terenu – noge i glava“,objašnjava Trinkijeri. 

Sudije na subotnjem okršaju biće Majkić, Petek i Radović. Zamoljen za komentar, Trinkijeri se našalio pipajući se po džepovima u potrazi za novcem, pa nastavio… 

“Kazna koju smo dobili mi zbilja komplikuje život. Mislim da se dosta toga izgubilo u prevodu. Inače znam koje reči upotrebljavam, neki put i ja grešim, ali ja sam upotrebio reč ‘osetiti‘, a ne ‘uticati‘, to su dve različite stvari… Ne znam šta da kažem, već sam sve rekao o tome – ako bude malo komplikovanije, potrudićemo se, ne mogu ništa da uradim povodom toga. Iz srca sam štitio jako težak posao i osetio sam pritisak. Ponavljam, osetio pritisak“.

Pri kraju konferencije Trinkijerija je parafrazirao Dantea rečima da je život prolazan i da će se u nedelju isto živeti. 

Utakmica Crvena zveda – Partizan igra se u subotu od 18 sati u dvorani “Aleksandar Nikolić“.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.