Repeša: Igra protiv Fenera – recept za Zagreb

SK/S.J.

Efes je slavio u Podgorici. Izabranici Ergina Atamana su kontrolisali dešavanja na parketu i na kraju više nego zasluženo slavili sa 91:84.

Jasmin Repeša

KK Budućnost VoliJasmin Repeša

Trener Budućnosti Jasmin Repeša delovao je mirno i staloženo na pres konferenciji, svestan da najvažniji deo sezone, deo sezone koji nosi prefiks biti ili ne biti tek sledi.

„Čestitam Efesu na više nego zasluženoj pobedi. Kada je epilog meča u pitanju ključni su bili početak prve i početak treće deonice. Bili su to periodi igre u kojima smo dozvoljavali rivalu mnogo lakih poena, mnogo otvorenih šuteva, što je ekipa kvaliteta Efesa znala i umela da kazni. Nedopustivo je da primimo 53 poena u prvom poluvremenu“, rekao je Jasmin Repeša i nastavio:

Žao mi je što smo defanzivno izgledali loše posle zaista odlične utakmice protiv Fenerbahčea. Da li je bilo pozitvnih stvari u porazu i pred duel sa Cedevitom? Naravno da jeste. Tu pre svega mislim na reakciju igrača i publike tokom treće deonice, kada smo od minus 22 pokušali i uspeli da stignemo do časnog poraza“.

Na kraju pres konferencije, na putu ka svlačionici, pitali smo trenera Budućnosti koji bi recept mogao da donese pobedu u prvom meču polufinala plej-ofa ABA lige protiv Cedevite u Zagrebu. Odgovor je glasio:

„Moramo da odigramo odbranu kao protiv Fenerbahčea, a da pokažemo energiju kao u završnici meča protiv Efesa“.

Utakmica između Cedevite i Budućnosti igra se u ponedeljak 25. marta sa početkom u 19 časova. Za plasman u finale potrebne su dve pobede.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.