Mitrović za SK: Grupa je dobra, bolje Grčka nego Srbija

S. JANIČIĆ/SK

Grupa u kojoj će se Crna Gora takmičiti na Svetskom prvenstvu u Kini je dobra, smatra selektor Zvezdan Mitrović.

Zvezdan Mitrović, Košarkaška reprezentacija Crne Gore

fiba.basketball

Žrebom u subotu je odlučeno da će Crna Gora u prvoj fazi igrati protiv Grčke, Novog Zelanda i Brazila. Dve najbolje selekcije će izboriti plasman u narednu fazu takmičenja.

“Dobra je grupa. Iz najjačeg šešira smo dobili selekciju Grčke. Ako budu kompletni i ako bude igrao Adetokumbo sigurno će biti glavni kandidati za medalju. Ipak u konkurenciji Srbije, koja  je mogla da nam bude jedan od rivala, draže mi je i bolje je što smo dobili Grčku. Brazil je atraktivan protivnik. Videćemo u kakvom sastavu će krenuti put Kine. Ima veliki broj igrača u NBA ligi i Evropi, ima kvalitet, ima dobar tim. Novi Zeland je nezgodna reprezentacija. Varaju se svi koji misle da je Novi Zeland autsajder i da je pobeda već upisana”, rekao je Zvezdan Mitrović za Sport Klub i dodao:

“Toliko za sada o rivalima, mada moram još jednom da naglasim da će na ambicije svih selekcija na Svetskom šampionatu uticati sastavi timova, pa tako i na ambicije Crne Gore, Grčke, Brazila i Novog Zelanda. Naravno da ne mogu da se bavim prognozama i obećanjima jer je ostalo još dosta do Mundobasketa, ali već sada mogu da naglasim da ćemo kompletan fokus usmeriti ka pripremi državnog tima Crne Gore. Nećemo gledati u tuđe dvorište, to nikada nismo radili. Sada je najvažnije da se na pripremama pojave svi igrači na koje računam, da nas mimoiđu povrede, a vremena za analizu protivnika i priču o ambicijama na Mundobasketu ima na pretek”.

Ljubitelji košarke u Crnoj Gori se nadaju da će izabranici Zvezdana Mitrovića biti kompletni na startu priprema, a potajno se nadaju da će Crna Gora u Kinu krenuti jača za Nikolu Vučevića koji ima sjajnu sezonu u dresu Orlanda.

Svetsko prvenstvo u Kini održava se od 31. avgusta do 15. septembra ove godine.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.