Đorđević: Sve poštujemo, ali sve želimo i da pobedimo

SK

Selektor Aleksandar Đorđević ističe da košarkaška reprezentacija Srbije na svakom takmičenju želi da osvoji medalju, te da je to osnovni cilj i na Svetskom prvenstvu u Kini.

Aleksandar Đorđević

fiba.basketball

Žrebom u kineskom gradu Šenženu odlučeno je da će Orlovi igrati u D grupi  protiv selekcija Italije, Filipina i Angole.

Za nas je ovaj žreb bio samo jedna formalnost koja je završena. Svakom rivalu prilazimo sa mnogo poštovanja, ali protiv svakog protivnika idemo na pobedu. Naš plan i program se ne menja u odnosu na rezultate žreba, a naši motivi i ambicije uvek ostaju isti. Srbija na svakom takmičenju ide na medalju i to je naš osnovni cilj i na Svetskom kupu u Kini. Na nama je da se dobro pripremimo i da nastavimo da, iz godine u godinu, potvrđujemo kvalitet dobrim rezultatima”,  rekao je Đorđević. 

Iz prve faze takmičenje će nastaviti po dve najbolje ekipe iz svake grupe, koje potom formiraju četiri nove grupe u drugoj fazi. Srbija ukrštati sa grupom u kojoj su Španija, Iran, Portoriko i Tunis.

Na prethodnom planetarnom šampionatu Orlovi su osvojili srebro.

Svetsko prvenstvo u Kini održava se od 31. avgusta do 15. septembra ove godine, a titulu brani selekcija SAD.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.