Obrva govorio, malo rekao: Nisam rekao da moram u LAL

S. OZMO/SK

Centar Nju Orleans Pelikansa Entoni Dejvis demantovao je da je rekao da želi da ode u Los Anđeles Lejkerse kao primarnu destinaciju, a tokom razgovora sa novinarima posle zahteva za trejd nije ponudio mnogo konkretnih odgovora.

Anthony Davis

Chris Graythen/Getty Images

Novinari su razgovor počeli osnovnim pitanjem – zašto želiš da budeš trejdoban? Dejvis nije dao jasan odgovor… 

“Osećam da je moje vreme. Dao sam gradu, organizaciji i navijačima sve što osećam da sam mogao. Ne znam koliko ću dugo igrati košarku, naše karijere su kratke i osetio sam da je vreme da krenem dalje. Dao sam im dovoljno vremena jer sam zahvalan na svemu što su uradili za mene“, počeo je 25-godišnji Dejvis.POVEZANO

Na pitanje da li se nešto posebno desilo zbog čega je zahtevao trejd, odgovorio je kratkim “ne“. Pokušali su novinari izokola pitajući zašto sada oseća da sa Pelikansima ne može da pobeđuje i da konkuriše za prsten, ali Dejvis je ponovo izbegao konkretan odgovor.

“Kao što sam rekao, osećam da je moje vreme došlo. Toliko je jednostavno. Šest i po godina sam ovde, sada sam u zenitu, igram na elitnom nivou i želim to da iskoristim“.

Prethodnih dana pisalo se o tome da Obrva želi isključivo da ode u Lejkerse i da je to rekao menadžmentu Pelikansa.

“Nikada Pelikansima nisam dao organizaciju u koju bih da idem po svaku cenu, ne znam odakle dolazi ta informacija, možda zbog mog agenta (Riča Pola, koji je i Džejmsov agent). Na Pelikansima je da odluče, nisam im dao ni krajnji rok, bili su sjajni prema meni i želeo sam da uzvratim“.

You Tube

Na pitanje zašto je javno govorio o zahtevu za trejd, Obrva je novinare uputio na svog agenta. 

“Moji agenti nisu pustili tu priču u javnost. Novinar je saznao i pozvao mog agenta pitajući da li je to istina. Želeli smo da sve ostane unutar organizacije, ali nije se tako desilo“.POVEZANO

Ukoliko ne bude trejdovan do 7. februara, kada je krajnji rok, Dejvis bi do kraja ove sezone mogao da sedi na klupi. 

“Moja namera jeste da igram. Radio sam na tome da se oporavim od povrede prsta. Očigledno jeste teška situacija, ali želim da igram kada budem spreman“.

Dejvis kaže da mu nasleđe u karijeri mnogo znači, kao i da je to i ranije govorio.

“Novac dođe i prođe, ali nasleđe ostaje“.

Dejvisov ugovor ističe 2020. godine, a do sada ove sezone prosečno beleži 29,3 poena, 13,3 skoka, 4,4 asistencije i 2,6 rampi.

Pelikansi su Dejvisa birali 2012. godine kao prvog pika drafta, a od tada nisu uspeli da oko njega naprave tim koji bi mogao da konkuriše za vrh Zapadne konferencije.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.