Led za Ol-star Vučevića: Preživeo sam, timski uspeh

S. JANIČIĆ/SPORT KLUB

Nikola Vučević je nedavno u podkastu kod poznatog američkog novinara Adrijana Vojnarovskog pričao o mnogim temama, na početku razgovora je naglasio da bi voleo da bude Ol star igrač, ali…

Nikola Vučević

Getty Images/Sarah Stier

“Kao i uvek do sada tokom karijere, nastojim da budem bolji iz dana u dan. Za sada, mogu da kažem da sam zadovoljan ostvarenim, da imam dobru sezonu, ali je trenutno cilj da održim formu i nivo igara na istom, konstantnom nivou. Naučio sam u karijeri da nastojim da ostvarim ono na šta mogu da utičem, a da se ne opterećejum onim na šta ne mogu. Samim tim, mogu da kažem da bih voleo da bude na Ol star meču, ali se ne opterećujem time”.POVEZANO

Nedugo zatim, neposredno pred početak meča sa Indijanom, u noći između četvrtka i petka Nikola Vučević je saznao da je postao Ol star igrač. U prvom meču kao Ol star igrač, Vučević je postigao je 17 poena i imao 10 skokova, a Orlando je pobedio Indijanu sa 107:100.

“Ponosan sam i srećan, ali je svima koji prate košarku jasno da je u pitanju kolektivan sport, sport u kojem kolektiv u orbitu lansira pojedinca. Ovoga puta su moji saigrači i trener Kliford u orbitu lansirali mene. Sigurno ne bih stigao do Ol star meča da nije bilo ogromne pomoći kompletnog tima. Počeo sam dobro sezonu, a saigrači i treneri su me gurali napred svaki dan, da igram još bolje. Koliko je ovo pojedinačna, toliko je i timska nagrada. Ponosan sam što ću predstavljati Orlando na Ol star vikendu”, naglasio je Nikola Vučević.

Saigrači su mu nakon meča priredili iznenađenje u svlačionici. Hladna voda i led dočekali su njihovog Ol star momka.

“Bilo je malo hladno, ali preživeo sam. Njihova radost pokazuju kakvi su odnosi među nama i kakva smo ekipa”, rekao je Vučević, koji je postao prvi igrač Orlanda na Ol star vikendu posle sedam godina. Poslednji put ugled Orlanda na večeri svih zvezda branio je Dvajt Hauard.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.