EL: Debakl Budućnosti u režiji CSKA

S.J./SK

Košarkaši Budućnosti doživeli su ubedljiv poraz na gostovanju CSKA u Moskvi u okviru 21. kola Evrolige. Moskovljani su pitanje pobednika rešili tokom treće deonice u kojoj su pobegli na 71:55.

Budućnost

ABA, Union Olimpija, Ales Fevzer

Najefikasniji u sastavu CSKA koji je i ove sezone slovi za jednog od glavnih favorita za titulu klupskog prvaka Evrope bili su Nando De Kolo sa 26, Danijel Heket sa 17, Serhio Rodriges sa 14 i Kajl Hajns sa 11 poena. 

Kod Budućnosti, raspoloženi za igru u napadu bili su Noris Kol sa 11, Džejms Bel sa 10, Filip Barović i Petar Popović sa po 9 poena.

Već posle pet minuta igre na semaforu je pisalo 20:10 za CSKA. U tom periodu, odbrana Moskovljana je funkcionisala dobro, a razigrani su bili De Kolo i Heket. Budućnost nije klonula duhom, uz bolju odbranu, u režiji Kola, Kotija Klarka i Barovića u napadu, Podgoričani su u završnici druge deonice stigli do 47:50.

Izabranici Jasmina Repeše su održavali rezulatski egal do sredine trećeg kvartala, kada je CSKA pojačao stepen agresivnosti u odbrani, naterao igrače Budućnosti na greške, serijom poena pobegao na 71:55 i već tada je bilo jasno da su sve dileme oko pobednika otklonjene.

Budućnost je odmah posle meča u Moskvi, gde objektivno i nije imala čemu da se nada misli usmerila ka izuzetno burnom februaru. Već u ponedeljak, šampion ABA lige igra protiv Mornara, zatim 7. februara u Podgoricu dolazi Himki, a tri dana kasnije izabranici Jasmina Repeše gostuju Partizanu.

Finalni turnir Kupa Crne Gore na kojem Budućnost u konkurenciji sa Mornarom, Lovćenom i Sutjeskom brani trofej osvojen prošle sezone igra se 15. i 16. februara.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

One thought on “EL: Debakl Budućnosti u režiji CSKA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.