Dončić: Porzingis može da bude najbolji u ligi

SK

Košarkaš Dalas Meveriksa Luka Dončić kaže da dolazak Kristapsa Porzingisa može doneti mnogo toga dobrog timu iz Teksasa.

Luka Dončić

Christian Petersen/Getty Images

Letonski centar (23) u velikom trejdu je stigao u Meveriske iz Njujork Niksa i zajedno sa Dončićem predstavljaće udarni tandem za budućnost.

Trener Dalasa Rik Karlajl smatra da bi Dončić i on mogli da budu moderna verzija Stiva Neša i Dirka Novickog, a mladi Slovenac ide dalje u prognozama kad je Porzingis u pitanju.

Mislim da može da bude jedan od najboljih igrača lige! Neverovatan je, može nam doneti mnogo toga. Visok je, šutira sjajno, skače, radi brojne stvari na parketu“, nije skrivao oduševljenje 19-godišnji košarkaš.

Porzingis će na debi za novi tim malo sačekati s obzirom na to da je datum njegovog povratka na parket, posle povrede prednjeg ukršetnog ligamenta, još nepoznat.

Tokom tri sezone u Niksima, koji su ga 2015. birali kao četvrtog pika, beležio je 17,8 poena, 7,1 skok i 1,3 asistenciju.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.