Drobnjak za SK: Zahvalan sam na prilici da radim sa najboljima

AUTOR: J. KOCEV

Igor Drobnjak povratnik je u CG klupsku košarku. Nakon dvije sezone u Mega Bemaksu Drobnjak je postao novi-stari član Budućnosti VOLI, tačnije njenog podmlatka ekipe Studentskog centra.

Ne samo za seniore, jer je već napunio 18 godina, talentovani plej nastupa povremeno i za juniorski tim Budućnosti, čiji je trener dvije godine zaredom Petar Mijović.

O svim dešavanjima u prethodnom periodu razgovarali smo po prvi put na naše veliko zadovoljstvo sa glavnim organizatorom igre juniorske reprezentacije Crne Gore.

Prije dvije godine odlučio si se za odlazak u Megu, zbog čega?

“Posle kadetskog evropskog prvenstva u Poljskoj 2016. godine dobio sam poziv iz Mege. Znao sam kako Mega radi sa mladim igračima, tako da sam prihvatio poziv i otišao u Beograd.”

Koliko ti znači iskustvo Nikole Ivanovića sa kojim si jako blizak, da li te je savjetovao i ako možeš podijeli to sa našim čitaocima?

“Mnogo mi znače savjeti koje mi Nikola daje. Rekao mi je dosta dobrih stvari o Megi. To je jedan od razloga zašto sam otišao.”

Boravak u Beogradu, igranje za Megu?

“Već sam poznavao neke igrače i nije bilo nikakvih problema da se uklopim u ekipu.Mega ima dobre trenere i talentovane igrače.Organizacija je dobra i uživanje je trenirati sa njima.Priznajem da su sve moje misli bile vezane za Megu i kosarku, tako da sam tek kasnije shvatio šta znaci odlazak iz Podgorice i stanovanje bez porodice.”

foto: IVICA VESELINOV/MEGA LEKS

Iskustvo igranja za seniorsku reprezentaciju CG?

“Septembra 2018. godine dobio sam poziv za nastupe u seniorskoj reprezentaciji. Sa kojom sam bio na turniru u Parizu. To mi je veliko iskustvo. Zahvalan sam treneru Zvezdanu Mitroviću što mi je omogućio da budem sa najboljim crnogorskim kosarkašima. Nadam se da će se Crna Gora izboriti i plasirati za Svjetsko prvenstvo.”

Juniorska reprezentacija je ljetos napravila sjajan rezultat. Eliminisana je Španija i ambicije su porasle. Komentar?

“Na juniorskom Evropskom prvenstvu smo napravili dobar rezultat. Da smo imali više iskustva i malo više sreće mogli smo ostvariti i bolji rezultat i plasirati se na Svjetsko prvenstvo.

Koliko si pratio SP u Argentini i kako bi ocijenio nastup svojih saigrača i ostalih momaka?

“Gledao sam kadete u Podgorici na prošlogodišnjem EP. Odlično su igrali, imali su veliku podrsku navijača. Uzeli su medalju, pošli na Svetsko prvenstvo u Argentinu prvi put, na kojem su takođe ostvarili dobar rezultat.”

Budućnost se nije plasirala na Završni turnir ABA lige. Nedostajalo je vrlo malo, ali koliko si ti zadovojan učinkom u Zadru?

“Na turniru u Zadru smo završili treći, imali smo isti broj pobjeda kao i drugoplasirana Cibona, koja je zbog bolje međusobne razlike se plasirala na Završni turnir. Nisam baš zadovoljan jer vjerujem da smo mogli da napravimo bolji rezultat.”

Koliko si u kontaktu sa igračima Mege sa kojima si nastupao, i koliko ti znači dolazak Bitadzea u Podgoricu?

FOTO: IVICA VESELINOV/MEGA BEMAKS

Sa nekim igračima Mege se često čujem. Drago mi je što je Goga došao u Podgoricu. Mi smo često igrali Fortnite, ali sada zbog njegovih obaveza u Evroligi i velikog broja putovanja imamo manje vremena za igranje.”

Sezonu si počeo odlično, nastupima i za juniore a prvi put i seniore Studentskog centra. Koliko ti znači povjerenje trenera, uloga prvog pleja i naravno igranje sa znatno starijima i snažnijima od sebe?

“U juniorskoj ligi smo bez poraza. Igranje u Prvoj ligi mi je veliko iskustvo. Trener Petar Mijović mi daje puno prostora i slobode, što mi mnogo znači i pomaže da se naviknem na seniorsku košarku.”

Tvoji planovi za kraj ove sezone i nastavak kalendarske godine 2019. godine?

“Razmišljam o svakoj narednoj utakmici. Trudim se da odigram što bolje i nadam se da ćemo ostvariti bolji rezultat nego u prvom dijelu sezone.”

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.