Radončić napustio Burgos, ali ostao u Španiji

S.J. – SPORT KLUB

Reprezentatvac Crne Gore Dino Radončić, koji je prošle sezone bio u sastavu Reala i stigao do titule klupskog prvaka Evrope, promenio je sredinu ali je ostao u Španiji. Krilni košarkaš će do kraja sezone braniti boje Mursije.

Dino Radončić

fiba.basketballDino Radončić

Sin nekada jednog od najboljih rukometaša Evrope Damira Radončića, koji je jedan od lidera novog talasa u reprezentaciji Crne Gore koja se nalazi na pragu plasmana na Mundobasket, letos se preselio u Burgos, kao pozajmaljeni igrač Reala. Na 14 mečeva koliko je odigrao, u proseku je postizao 3,4 poena uz 2,4 skoka.

U želji da dobije više prostora, a u dogovoru sa čelnicima Reala, Radončić će do kraja sezone braniti boje Mursije koja se trenutno nalazi na dnu tabele sa pet pobeda i 10 poraza. Radončić koji je igrao na Evropskom prvenstvu 2017. godine na kojem je Crna Gora ostvarila plasman u osminu finala trebalo bi da pomogne Mursiji da ostane u elitnom društvu.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.