Novović u Burgosu

AUTOR: J. KOCEV

Crnogorski košarkaš Miki Novović novi je član španskog prvoligaša San Pabla iz Burgosa. Nakon odlaska Crnogorca Dina Radončića u Mursiju, te Amerikanca Deona Thompsona u Žalgiris, Novović je dobio poziv da se pridruži španskom prvoligašu do kraja sezone.

Krilni košarkaš, koji se oporavlja od povrede kolJena koju je imao u decembru, priključiće se timu sa radom dok će oporavak i povratak u igračku formu napraviti preko San Pablove “B” ekipe za koju će odigrati nekoliko mečeva.

Ukoliko se oporavi i zaigra na visokom nivou, moguće je da na proljeće debituje u ACB ligi. Napomenimo na centarskoj poziciji Novović će svoje mjesto tražiti pored brazilca Lime, Srbina Huskića, te španskog centra Vege.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.