Budućnost želi Ognjena Kuzmića

S. JANIČIĆ/SK

Novi trener Budućnosti, Jasmin Repeša najavio je da će šampion ABA lige reagovati na tržištu, te da će angažovati igrača na centarskoj poziciji umesto Alena Omića. Kako saznajemo, prvi pik tima iz Podgorice je reprezentativac Srbije Ognjen Kuzmić.

Ognjen Kuzmić

fiba.basketballOgnjen Kuzmić

Sjajni centar je trenutno igrač Reala, ali nema veliku minutažu i nema značajnu ulogu u timu, što se uklapa u priču koju je trener Repeša ispričao na presu posle Igokee.

„Teško je sada pronaći momka koji će ljudskim i igračkim kvalitetima biti pravo pojačanje. Međutim, pratimo situaciju na tržištu. Ima klubova koji ne plaćaju, ima momaka koji sede na klupi, a mogli bi da igraju u drugom klubu na jako visokom nivou“, kazao je Repeša.

Ono što je presudno u ovom trenutku je stav trenera Reala Pabla Lasa. Naime, od njega zavisi da li će do prelaska Ognjena Kuzmića iz Reala u Budućnost doći. Iskusni stručnjakl, koji je prošle sezone sa Realom osvojio titulu klupskog prvaka Evrope, treba da dozvoli realizaciju pomenutog transfera.

Kuzmić je tokom sjajne karijere branio boje Bora iz Banja Luke, Čelika iz Zenice, Unikahe, Golden Stejta, Panatinaikosa, Crvene zvezde odakle je i otišao u Real iz Madrida.

Ognjen Kuzmić može da se pohvali da je osvojio titulu u NBA ligi sa Golden Stejtom 2015. godine, da je osvojio srebro na Evropskom šampionatu 2017. godine sa selekcijom Srbije, da je osvojio titulu klupskog prvaka Evrope sa Realom, da je sa Zvezdom osvojio triplu krunu: ABA ligu, šampionat i Kup Srbije, da je sa Panatinaikos osvojio Kup Grčke.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.