Barselona povlači Navarov broj 1. marta

SPORT KLUB

Čelnici košarkaškog kluba Barselona objavili su vest da će 1. marta povući iz upotrebe „broj 11”, legendarnog Huana Karlosa Navara.

Huan Karlos Navaro

getty images/david ramosHuan Karlos Navaro

Svečana ceremonija obaviće se uoči meča Evrolige protiv madridskog Reala. Ideja je bila da se sve odradi 25. novembra, kada je na programu bio ligaški „El Klasiko”, ali je sve prolongirano zbog smrti Huanovog oca.

U istoriji Barselone, „zamrznuti” su dresovi (i brojevi) četvorice košarkaša – Huana Antonija San Epifanija (15), Ignjasija „Nača” Solosabala (7), Andresa Himenesa (4) i Roberta Duenjasa (12).

Sada 38-godišnji Navaro završio je karijeru u leto 2018. godine, nakon što je dve decenije igrao za Katalonce. Popularni „La Bomba” je osvojio osam titula u Španiji, sedam Kupova Kralja, pet Superkupova, kao i dve Evrolige.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.