Riga, avion, Atina, teren: Oly? Šta možemo da izgubimo

J.K.

Uoči meča devetog kola Evrolige i duela sa Olimpijakosom, najgore je od svih učesnika elitnog takmičenja prošla Budućnost. Šampiona ABA lige je kao što se i očekivalo dao zeleno svetlo reprezentativcima Crne Gore Ivanoviću, Šehoviću, Baroviću i Popoviću da obuku dres sa državnim grbom.

Aleksandar Džikić

ABA, KK Budućnost Voli

Aleksandar Džikić

Pomenuti kvartet je odmah posle pobede nad Zadrom, preko Istanbula krenuo za Rigu, a u petak rano ujutro će krenuti iz Rige put Atine. Praktično, direktno iz aviona će istrčati na parket moćnom Olimpijakosu.

Olimpijakos? Šta možemo da izgubimo? Igramo protiv jedne od najjačih ekipa Evrope, koju vodi jedan od najboljih trenera na planeti. Pirejci igraju pred svojima navijačima, na svom parketu. Očekuje nas paklena atmosfera, rival koji je u seriji pobeda, koji je silno motivisan da pomenutu seriju u kojoj su na pleća obarali Real i Bajern nastavi i protiv nas. Olimpijakos nas čeka u kompletnom sastavu, znatno svežiji i odmorniji u odnosu na nas“, rekao je trener Budućnosti Aleksandar Džikić i nastavio:

Rekao sam da protiv Olimpijakosa nemamo šta da izgubimo, što naravno ne znači da ćemo izaći na parket sa belom zastavom, naprotiv. Ostaje da vidimo u kakvom stanju će nam se vratiti momci iz državnog tima, ali nema nikakve dileme da ćemo na parketu kao i uvek do sada nastojati da budemo konkurentan rival, objektivno kvalitetnijem Olimpijakosu. Do sada nam je to polazilo za rukom, ne računajući meč sa Realom u Madridu, ostvarili smo i dve pobede. I mi smo u dobroj seriji i u dobrom raspoloženju čekamo duel sa Olimpijakosom. Slažem se sa stavom da bi naša pobede bila veliko iznenađenje, ali dva smo već napravili, pa imamo prava i osnova da se nadamo….“.

Utakmica između Olimpijakosa i Budućnosti igra se u petak u 20 časova i 30 minuta uz direktan prenos na Sport Klubu 1.

IZVOR: S. JANIČIĆ/SPORT KLUB

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.