“Imam samo jednu želju – pun Pionir! Osetio sam to…”

J.K.

Trener Partizana Andrea Trnkijeri očekuje tešku utakmicu protiv Trenta u 6. kolu Evrokupa, a jedina mu je želja da dvorana “Aleksandar Nikolić” bude ispunjena do poslednjeg mesta.

Andrea Trinkijeri

SK

Andrea Trinkijeri

Italijan je pobedom protiv Mega Bemaksa debitovao na klupi tima iz Humske, koji je u Sremskoj Mitrovici prekinuo niz od šest poraza.

Naš prioritet je da se podignemo u ABA ligi, meč sa Trentom je velika prilika da budemo bolja ekipa, bolji individulano, da imamo više odgovornosti u našoj igri jer smo u poslednjoj na +17 dopustili rivalu da se vrati. To nije bilo dobro,” izjavio je Trinkijeri pre večernjeg treninga u ponedeljak.

Trinkijeri je naglasio da očekuje tešku utakmicu jer imam mladu ekipu, ali i da ne želi nikakvu euforiju.

Znam da smo izgubili u Italiji sa 9 poena razlike, ali sa ovakvom ekipom nije prioritet da jurimo minus. Proritet je da se moj tim pojavi na terenu i dobije barem jedan poen. Posle ćemo, ako bude potrebno, da budemo spremni, ali korak po korak.

Trener crno-belih je istakao da ima samo jednu želju.

Želim da napunimo Pionir do vrha, ne zbog toga što je moja prva utakmica. Ima malo treme, osećam to, nego želeo bih da ova mlada ekipa ima podršku fantastičnih navijača. Protiv Mege sam osetio nešto što nikad u životu nisam,” rekao je Trinkijeri i dodao:

Možda će mi pre meča biti potrebna čaša dobrog vina da se smirim. Ja sam sentimentalan, nije isto trenirati ovde i na nekom drugom mestu. Posle utakmice – celu bocu vina. Koliko smo uradili od mog dolaska? Ništa, nikad nije dovoljno. Potrebno je 10 sati dnevno, ali ne može.

SPORT KLUB

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.