Čović: Igramo kao tim, to krasi ekipu

J.K.

Plejmejker Crvene zvezde Filip Čović rekao je posle pobede nad Cedevitom u šestom kolu ABA lige da je za crveno-bele najvažnije da igraju kao tim.

Čakarević, Čović i Aranitović

KK Partizan NIS

Čakarević, Čović i Aranitović

Zvezda je slavila u dvorani “Aleksandar Nikolić” rezultatom 94:79, a Čović je trijumfu doprineo sa 13 poena, tri asistencije i dva skoka za 16 minuta koliko je proveo na parketu.

Najvažnije je da igramo sve bolje. Važno je da smo konstantni i na treningu, da igramo čvrsto i agresivno. Zvuči zanimljivo to što smo jedina ne poražena ekipa u ABA ligi, ali da se ne obaziremo previše na to“, rekao je Čović.

Čović je dodao i da je ekipa imala dobar pristup utakmici.

To što sam motivisan je normalno, ceo život se tako ponašam. Pokušavamo svi što motivisanije da uđemo u ovakvu utakmicu. Ako je +15, razlika može da bude i veća. Nije ni do razlike. To je tako”, rekao je plejmejker Zvezde.

Čović se osvrnuo i na lični učinak na početku sezone.

Ja ne razmišljam o tome, to je pitanje za trenera. Meni je najvažnije da tim igra dobro, da tim pobeđuje. A sada vidite, jednu utakmicu jedan iskoči, drugu utakmicu drugi iskoči. Igramo kao tim i to krasi ovu ekipu. To je najvažnije“, zaključio je Čović.

SPORT KLUB

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.