TRINCHIERI: Partizan nije klub, Partizan je nešto više od toga – život

J.K.

PRED DUEL SA MEGOM:

“Partizan nije klub, Partizan je nešto više od toga – život. Garantujem da ćemo toliko raditi da ćemo biti bolji. Koliko – nemam pojma. Nije trenutak da kažeš ekipi kako nešto moraš. Mladi igrači nemaju dovoljno mentalne snage da to izdrže. Ovde je poslednjih godina Crvena zvezda sve dobijala, ona je favorit. I da, sada igramo sa Megom, ona ima 5:0, a mi 2:3. Ko je tu favorit? Moramo da budemo čvrsti, energični, da igramo sa srcem.

U ovom trenutku Zvezda je bolja, Budućnost je bolja, Mega nije izgubila nijednu utakmicu, igra sa velikom energijom Cedevita je takođe na papiru bolja. Moramo da se dogovorimo šta je uspeh u ovoj situaciji? Da se igra drugačije, sa više samopouzdanja, a rezultat nije u mojoj moći. Voleo bih da posle svake utakmice budemo mnogo umorni, da se vidi da smo dali od sebe. Ne mogu da obećam ništa, grači nisu mašine. Pred njima je težak put. Želim da imamo prljavu majicu, ako treba i malo krvi.

FOTO: KK PARTIZAN NIS

Vanja Marinković, igrač Partizana NIS:

“Mega je u dosadašnjem delu lige pokazala sjajnu igru, o čemu najbolje govori podatak da je neporažena. Igra odlično, agresivno i neugodna je na obe strane terena. Moramo da budemo mnogo bolji i koncentrisaniji nego što smo bili tokom prethodnih nekoliko nedelja ako želimo da se iz Mitrovice vratimo sa pobedom.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.