Šćepanović za SK: Partizan ima potencijal, potreban rad

J.K. IZVOR: S. JANIČIĆ/SPORT KLUB

Košarkaši Partizana dobili su novog trenera. Umesto Nenada Čanka koji je ostavku podneo posle Zadra, pa preuzeo Lietkabilis, na klupu bivšeg šampiona Evrope seo je Andrea Trinkijeri.

Vlado Šćepanović

Igokea/Nenad Vuruna

Vlado Šćepanović

Jedan od najperspektivnijih trenera na Starom kontinentu je stavio paraf na trogodišnji ugovor, a kao prvog asistenta, kao što se i očekivalo imenovao je Vladu Šćepanovića sa kojim je sarađivao tokom boravka u Brose Bambergu.

Tokom igračke karijere koja je bila više nego uspešna i tokom koje je Vlado Šćepanović, popularni Japanac, stigao do zlata na Svetskom prvenstvo, zlata i bronze na šampionatima Evrope, momak koji je rođen u Kolašinu je u dva navrata branio boje Partizana. Bio je jedan od ljubimaca navijača kojima je podario dve titule i Kup Srbije i Crne Gore.

Vlado Šćepanović se samostalno oprobao kao trener u ekipi Budućnosti, ali je vrlo brzo doneo odluku da napusti mesto prvog trenera, a zatim je naglasio da je kristalno jasno da se iz patika ne može odmah u cipele i odelo i da je trenerski posao, posao koji se uči. Stigla je ponuda da sarađuje se Trinkijerijem, a Šćepanović se odmah latio novog zadatka i posla kojem planira da se posveti.

“Jako sam srećan. Za Partizan me vežu izuzetno lepe uspomene, a srećan sam što ću ponovo sarađivati sa Trinkijerijem, koji je bez ikakve dileme jedan od najperspektivnijih trenera Evrope. Raduje me saradnja sa navijačima Partizana, sa kojima sam uspostavio poseban odnos, rekao bih pozitvnu sinergiju. Najbolji primer za rečeno su ovacije koje sam dobio kao trener Budućnosti u Beogradu”, rekao je Vlado Šćepanović za Sport Klub i nastavio:

Partizan svakako nije blizu ekipa koje imaju budžete kao što to imaju Budućnost, Crvena zvezda i Cedevita. Ekipa je kvalitetna, poseduje veliki potencijal i može mnogo više, kako u sezoni koja je u toku, tako i u bliskoj budućnost. Trinkijeri je trener stvaralac. Prepoznao je potencijal i mogućnosti Partizana i zbog toga se prihvatio velikog izazova. Predstoji nam veliki rad, a ono što nam je izuzetno potrebno je strpljenje. Staro je pravilo da se ništa u životu, pa ni u sportu ne može ostvariti preko noći. Trinkijeri je u svim klubovima u kojima je do sada radio, radio na duže staze. Gradio je sistem, koji je veoma brzo donosio sjajne rezultate. Zbog toga sam naglasio da je u ovom trenutku najvažnije strpljenje. S druge strane, ono što me raduje je činjenica da navijači Partizana umeju i znaju da prepoznaju trud i rad, da imaju strpljenje, da vole i razumeju košarku, a ja se iz dubine duše nadam da ćemo na kraju, odnosno u bliskoj budućnosti svi zajedno imati mnogo razloga za sreću i zadovoljstvo”.

Tandem Trinkijeri – Šćepanović debitovaće na klupi Partizana u ABA ligi protiv ekipe Mege u šestom kolu. Ovaj meč je na programu u subotu sa početkom u 17 časova. Mega je bez poraza, a Partizan ima skor 2-3. Par dana kasnije, Partizan će u šestom kolu Evrokupa odmeriti snage sa italijanskim Trentom, a ovaj meč je od vitalnog značaja u nastojanju Partizana da ostane u trci za plasman u TOP 16 fazu drugog po rangu takmičenja u Evropi.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.