Džikić: Pružili smo im prst, uzeli su ruku

J.K.

Košarkaši Budućnosti ispraćeni su aplauzima iz dvorane “Morača”, iako su poaženi od Panatinaikosa u petom kolu Evrolige. Izabranici Aleksandra Džikića ispunili su obećanje koje su dali.

Aleksandar Džikić

sport klub

Aleksandar Džikić

Borili su se do poslednih atoma snage, nisu imali dovoljno sreće i koncentracije i trećoj deonici, a Atinjani su to brutalno kaznili i na kraju slavili rezultatom 72:67.

Košarkaši Budućnosti ispraćeni su aplauzima iz dvorane “Morača”, iako su poaženi od Panatinaikosa u petom kolu Evrolige. Izabranici Aleksandra Džikića ispunili su obećanje koje su dali.

Upravo tako. Pružili smo rivalu prst, a on je uzeo celu ruku. Zadovoljan sam prikazanim i borbenošću. Igračima ne mogu mnogo toga da zamerim. Bili smo u igri sve do same završnice. Pad u trećoj deonici je bio koban. Čak u pitanju nije bio ni pad. Mi smo promašili nekoliko zicera, a Panatinaikos pogodio nekoliko otvorenih šuteva. Uspeli su da pobegnu, ali me raduje da je ekipa pokazala karakter, da se nije predavala do kraja, što su navijači, kojima se zahvaljujem na podršci, znali da prepoznaju“, rekao je Aleksandar Džikić i nastavio:

Da li će biti promena u sastavu tima i kada? Već sam rekao posle Cedevite da ćemo promene u sastavu odraditi planski, ako bude potrebe i ako se ukaže prilika da angažujemo igrača koji će biti osveženje i pojačanje. Vidim da se u medijima spekuliše sa imenima. Ja se zaista ne bih bavio time. Ponavljam još jednom promena će biti ako su one u interesu tima, a očigledno je da jesu. Međutim, nećemo žuriti sa odlukama, ponuda na tržištu nije sjajna, a par momaka koji su na bili interesantni, nisu bili u mogućnosti da dođu u Budućnost. Sada je najvažnije da na krilima dobre igre i pozitvne energije dočekamo meč i stignemo do pobede protiv Olimpije u ABA ligi. Taj trijumf nam je neophodan, kako bi zalečelili ranu. Govorim o porazu od Cedevite koji nam je svima teško pao“.

IZVOR: S. JANIČIĆ/SPORT KLUB

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.