Pavićević: Pokušaćemo da iznenadimo Ritas

Čudna ili ako više volite luda utakmica je ostala iz košarkaša Mornara. Dva puta su protiv Mege na svom parketu imali 17 poena minusa, dva puta su uspevali da stignu deficit, ali su u triler završnici poraženi sa 84:80.

Mihailo Pavićević

ABA, KK Mornar/MEDIA Pro

Analiza je naravno urađena, ali vremena za odmor nema jer Barani već u sredu sa početkom u 19 časova igraju protiv Ritasa u petom kolu Evrokupa. Šampion Crne Gore ima skor 1-3, a Litvanci koji slove za favorite 2-2. Meč se igra u dvorani „Topolica“, a eventualnom pobedom ili ti iznenađenjem, Mornar bi ostao u igri za plasman u TOP 16 fazi drugog po rangu takmičenja u Evropi.

“Igrači Ritasa su prošli litvansku školu košarke, najbolju u Evropi, iz koje svake godine izlazi veliki broj igrača koji liče kao jaje jajetu. Krasi ih, pre svega, veoma dobar šut spolja, nezavisno od toga da li se radi o beku, krilu ili centru. Kad se tome dodaju pojačanja u vidu Amerikanaca i činjenica da Ritas godinama igra u Evropi, onda je jasno da nam u goste stiže izuzetno kvalitetetna ekipa. Igraćemo bez opterećenja. Nastojaćemo da damo sve od sebe i odigramo najbolje što možemo. Ako nam se ukaže prilika da napravimo iznenađenje, zgrabićemo je sa obe ruke”, rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević i nastavio:

“Nevolja je u tome što ekipe u Evrokupu retko dozvoljavaju iznenađenja. Svesni smo da i u ovom meču mnogo toga zavisi od protivnika, a ne od nas. Ali, mi ćemo igrati hrabro i ukoliko gosti ne budu na svom maksimumu, eto barskoj publici neizvesne i zanimljive utakmice, eto igračima prilike da se iskupe za nedavni poraz od Mege koji me još uvek boli, ali kao i cela ekipa moram da se okrenem narednim utakmicama i obavezama, koje se smenjuju kao na filmskoj traci”.

Prema poslednjim informacija koje smo dobili iz Bara, šampion Crne Gore će u duelu sa Ritasom biti jači za Strahinju Mićovića i Đorđa Drenovca. Mićović se oporavio od povrede zbog koje je propustio meč sa Megom. Jasno je da neće moći da igra punom snagom, ali će svaki minut na parketu biti od velike koristi. Isto važi i za Đorđa Drenovca koji je bio u sastavu protiv Mege, ali na parketu proveo samo dva minuta.

Utakmica u Baru počinje u 19 časova, meč nije biti ili ne biti, ali podrška izabranicima Mihaila Pavićevića je neophodna kako bi na pleća oborili Lijetvos Ritas i sačuvali nadu da mogu da naprave čudo i u zaista paklenoj konkurenciji koju čine Uniks, Unikaha, Ritas, Frankfurt i Torino, stignu do TOP 16 faze.

S. JANIČIĆ/SPORT KLUB

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.