Glomazić: Dobra odbrana je ključ uspeha

Košarkaši Sutjeske u sredu od 19 časova na svom parketu dočekuju ekipu Dinamika, a nadaju se i veruju da će atmosfera i ambijent biti spektakularni kao i na mečevima sa Lovćenom i Splitom u Nikšiću.

Zoran Glomazić

KK Sutjeska/MM studio NIkšić

Zoran Glomazić

Momci koje vodi trener Zoran Glomazić su zaslužili odmor, ali na njihovu žalost odmora nema, jer odmah posle okršaja sa Lovćenom na startu šampionata Crne Gore i poraza od 79:71, sledi jako težak meč sa Dinamikom, koji je u dosadašnjem delu sezone ostvario skor od 3-2. Isto kao i Sutjeska.

“Čeka nas duel sa sastavom koji je jako kvalitetan na svim pozicijama, a uz to nedavno su značajno pojačani dolaskom Marka Čakarević iz Patizana i Mirka Đerića koji je branio boje Vršca. Slove za šutersku ekipu tako da ćemo u odbrani morati biti koncentrisani svih 40 minuta. Ako taj segment igre bude na visokom nivou, sigurno ćemo imati priliku da dođemo do željenog rezultata.”, naglasio je trener Sutjeske Zoran Glomazić.

Ivan Todorović je naknadno stigao u sastav Sutjeske. Priključio se timu posle pomenutog drugog kola i povrede stamenog centra Đitea. Naravno da je bilo potrebno vreme da se Todorović uklopi u sistem igre, ali je isto tako jasno da bi Ivan Todorović u nastavku sezone trebalo da bude veoma bitno pojačanje tima iz Nikšića, kako u ABA 2 ligi, tako i u šampionatu i Kupu Crne Gore.

“Sa Dinamikom igramo na domaćem terenu gde smo uvek dodatno motivisani. Potpuno smo fokusirani na ono što predstoji pa ćemo u meč ući energično, odlučni u nameri da ostvarimo najbolji mogući rezultat. Protivnik ima isti skor kao i mi, a u međuvremenu su se i osetno pojačali. Nadam se da ćemo pružiti kvalitetnu partiju i upisati veoma važnu pobedu.”, naglasio je Ivan Todorović.

Dinamik se pojačao, Sutjeska i dalje ne može da računa na Sidija Đitea, ali zato može da računa na bezrezervnu podršku ljubitelja košarke u Nikšiću i Crnoj Gori, jer su tu podršku zaslužili sjajnim partijama prošle sezone kada su izborili plasman u ABA 2 ligu, uz polufinale Kupa i polufinale plej-ofa u Crnoj Gori.

SPORT KLUB/S. JANIČIĆ

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.