Ulcinj silan na startu, derbi u nedelju

J. KOCEV

Odigrana su dva meča šampionata Crne Gore u košarci. Na startu, ubedljivu pobedu je ostvario Ulcinj, a veliki derbi se igra u nedelju. Snage će odmeriti učesnici Crne Gore u ABA 2 ligi, Lovćen i Sutjeska.

KK Ulcinj

KK Ulcinj

Ulcinj koji je prošle sezone bio jedno od najprijatnijih iznenađenje najavio je velike ambicije i u novoj sezoni. Momci iz Ulcinja su na svom terenu nadigrali Jedinstvo sa 94:68.

Najefikasniji su bili Miloš Letković sa 16 i Brajs Džons sa 15 poena. Kod Jedinstva, bolji od ostalih bili su Boris Jeknić sa 25 i Filip Kaluđerović sa 15 poena.

Danilovgrad je slavio protiv Studentskog centra koji je tokom leta postao filijala Budućnosti. Domaći tim su do pobede vodili Nikola Đoković sa 21 i Nikola Lalić sa 16 poena. Kod gostiju, bolji od ostalih bili su Andrija Slavković sa 15 i Milić Starovlah sa 14 poena.

1. kolo

Danilovgrad – Studentski centar 77:71, Ulcinj – Jedinstvo 94:68. Nedelja: Ibar – Zeta, Lovćen – Sutjeska. Slobodno je Primorje.

IZVOR: S. JANIČIĆ/SPORT KLUB

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.