LeBron pretekao Novickog na 6. mestu večne liste

J.K.

LeBron Džejms se polako penje ka samom vrhu liste najboljih strelaca u istoriji NBA, a od nedelje se nalazi na šestom mestu.

lebron

Christian Petersen Getty Images Sport

U duelu Lejkersa sa San Antonijom, 34-godišnji Džejms je postigao 35 poena, i uspeo da pretekne Dirka Novickog na šestoj poziciji.

Nemački veteran je za 20 godina igranja u NBA uspeo da postigne 31.187 poena, dok je Džejms do te brojke stigao za pet godina manje.

Pretekavši Novickog, košarkaš Lejkersa je takođe postao najbolji strelac među aktivnim igračima.

Ispred njega na petoj poziciji je Vilt Čemberlejn sa 31.519 poena. Postoji realna šansa da do kraja sezone nadmaši i Majkla Džordana na četvrtom mestu (32.292).

LeBron Džejms je napredovao i na još jednoj listi, i sada je četvrti igrač po broju mečeva na kojima je postigao 30+ poena. U ovoj kategoriji, Džordan je daleko najuspešniji.

Ni tu nije bio kraj ličnim dostingućima “Kralja”, koji je napredovao i do šeste pozicije na listi igrača sa najviše pogodaka iz igre.

Prvo mesto zauzima Karim Abdul Džabar, ispred LeBrona je Kobi Brajant.

 

SPORT KLUB

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.