Dragić probio 10.000: Košarka je moj život

J. KOCEV

Plejmejker Majami Hita Goran Dragić probio je granicu od 10.000 ubačenih poena u NBA ligi.

Goran Dragić

Streeter Lecka/Getty Images

Učinio je to sa stilom, pošto je u pobedi svog tima nad Portlandom 120:111 zabeležio 28 poena (10-19 iz igre za 35 min), 3 skoka i 5 asistencija.

“Čast je baviti se ovim sportom i igrati ga dovoljno dugo da se pređe granica od 10.000 poena. Velika timska pobeda večeras“, napisao je Dragon na Tviteru.

Hit sada ima skor 3-2, a naredni meč igra u utorak, kada na Floridu dolaze Sakrameno Kingsi.

“Imamo sjajnu hemiju na terenu, svi uživaju igrajući jedni sa drugima i to se vidi. Sada više šutiramo trojke, igramo malo brže i osećam da smo na pravom putu“.

Na pitanje o Hasanu Vajtsajdu, koji je najveći upitnik u timu Hita, Slovenac je odgovorio:

“Drugačiji je sada, sve vreme se smeje, Spreman je da radi i to nam se dopada. On razume da je veliki razlog našeg uspeha, može da dominira u reketu na obe strane terena. Neki put će on imati sjajnu utakmicu, neki put neko drugi, ali očekujemo velike stvari od njega“.

Dragić ističe da je dragoceno imati Dvejna Vejda u svlačionici, kaže da Fleš ima auru koja svi čine boljima. Govorio je Goran i o svojih 10.000:

“Naravno da sam srećan. Kada sam došao u ligu, samo sam želeo da probam da ostanem. Evo sada mi je ovo 11. godina i veoma sam srećan što živim od košarke, ona je moj život“.

Osim za Hit, tokom NBA karijere Dragić je igrao za Sanse i Rokitse.

IZVOR: S. OZMO/SK

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.