“Bio bih bolji košarkaš da nisam igrao za Hrvatsku”

J.K.

Košarkaš Filadelfije Dario Šarić smatra da bi bio bolji igrač da svakog leta nije imao obaveze u reprezentaciji Hrvatske.

Dario Šarić i Nikola Vučević

fiba.basketball

Dario Šarić i Nikola Vučević

Dvadesetčetvorogodišnji Šibenčanin je 2014. bio 12. pik Siksersa na NBA draftu, a dve godine kasnije iz Anadolu Efesa preselio se u tim iz Pensilvanije. Za reprezentaciju Hrvatske debitovao je 2010. i od tada uvek je bio na raspolaganju selektorima za najveća takmičenja.

Šarić je i u septembraskim kvalifikacijama za plasman na Svetsko prvenstvo bio u timu, ali je i kao mnogo puta ranije doživeo veliko razočaranje. Hrvatske je četiri meča pre kraja kvalifikacija na deobi poslednjeg mesta u grupi J sa učinkom 3/5 koliko ima i Holadnija.

Igranje za Hrvatsku mi mnogo znači, ali korz glavu prolazi… možda ako preskočite neko leto bićete bolji igrač. Imao bih više vremena da provedem u SAD da radim na svojoj igri. Apsolutno, mislim da bih bio bolji igrač da poslednjih pet, šest godina nisam bio u reprezentaciji u svim takmičenjima. Mislim da bih bio bolji igrač, ali na kraju dana, sve se svodi na pobede, a uvek želite pobede sa svojom reprezentacijom,” rekao je Šarić i nastavio:

Toliko je teško pričati o tome. Za mene je stvarno važno. Možda sam pogrešan put izabrao, možda sam u pravu, ali stvarno uživam u tome što sam u reprezentaciji i igram sa tim momcima i predstavljam svoju zemlju.”

Šarić ove sezone prosečno beleži 12 poena, uz 7.8 skokova i 2.5 asistencije po utakmici.

SPORT KLUB

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.