Džikić: Najlakše gostovanje i velika inspiracija

J. KOCEV

Košarkaši Budućnosti pobedili su FMP Železnik, potvrdili sa napreduju iz meča u meč, a u četvrtak ih očekuje pakleno težak zadatak u 4. kolu Evrolige.

Aleksandar Džikić

ABA/Budućnost Voli

Podgoričani gostuju Realu u Madridu i jasno je da šampion ABA lige nema šta da izgubi u duelu sa aktuelnim šampionom Evrope. Izabranici trenera Aleksandra Džikića će biti motivisani do neba da pruže maksimum, da budu konkurentni…

Očekuje nas pakleno teško, ali ujedno i najlakše gostovanje u sezoni. Igramo protiv šampiona Evrope i zaista ne znam šta bih tačno mogao da kažem o meču koji sledi. Real je fantastična ekipa. Madriđani forsiraju agresivnu odbranu, brzu igru u napadu sa mnogo tranzicije, sa mnogo šuteva, svi idu na ofanzivan skok. Pokriveni su na svim pozicijama i imaju realne izglede da maštaju o odbrani trona. Pored ogromnog kvaliteta, imaju ogroman talenat i iskustvo. Samim tim, očekuje nas možda i najlakše gostovanje ove sezone jer nemamo šta da izgubimo. Sa druge strane, duel sa Realom bi trebalo da bude velika inspiracija za moje igrače da pruže maksimum, da vide gde se nalaze u odnosu na najbolju ekipu Evrope,” naglasio je Džikić.

Erl Klark je rekao da je ekipa motivisana i da jedva čeka da odmeri snage sa Madriđanima.

Nepotrebno je trošiti reči o kvalitetima tima kakav je Real Madrid. Podatak da su šampioni Evrope dovoljno govori o tome šta nas čeka i o kakvom se rivalu radi. Mi ćemo izaći na parket odlučni u nameri da se borimo do poslednjeg atoma snage, da se borimo za svaku loptu, za svaki pedalj terena. Gladni smo uspeha i dokazivanja. Real je apsolutni favorit, a mi ćemo nastojati da velikom rivalu pariramo što duže i da budemo konkurentan tim do kraja meča,” istakao je Klark.

Utakmica između Reala i Budućnosti igra se u četvrtak sa početkom u 21 čas uz direktan prenos na Sport Klubu 1.

IZVOR: S. JANIČIĆ/SPORT KLUB

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.