Beron za SK: Tek je oktobar, važno je ono u aprilu

J. KOCEV

Bek Crvene zvezde Bili Beron izjavio je za Sport Klub da je svaka utakmica u ovom periodu za crveno-bele vrsta priprema pred ključne borbe u martu i aprilu.

Bili Beron

Crvena zvezda mt:s

Bili Beron

Srpski šampion je odlično počeo sezonu, ostvarivši svih 10 pobeda – sedam u ABA ligi i tri u Evrokupu.

Lično sam bio u situacijama u kojima se pobeđuje u seriji, a onda počne da se gubi i pomisliš kako ta strana medalje nije baš zabavna. Za mene je svaka nova utakmica novi izazov, 0:0 je na semaforu. Uvek je dobar osećaj vratiti se u salu sa pobedom, uvek je bolje. Poštujemo svakog protivnika sa kojim se susrećemo, ali znamo zašto smo ovde – rekao sam i na početku sezone, očekivanja ovde su visoka i zato su mnogi od nas i ovde. To što smo pobedili nekoliko utakmica u oktobru ne znači da ćeš biti sjajan u martu i aprilu.Veoma je važno da svaku utakmicu shvatimo kao još jedan stepenik ka završnici sezone“, izjavio je Beron za Sport Klub.

Na putu ka novom trijumfu stoji italijanska Breša, kojoj će tim sa Malog Kalemegdana gostovati u sredu od 20.30 časova u četvrtom kolu Evrokupa.

KVOTE ZA OVAJ MEČ:

Malo je teže svaki put kada se igra na gostovanju. Mislim da oni očajnički traže pobedu, a znamo da su opasan tim. Moramo da ih poštujemo, da odemo tamo i da igramo svoju igru, da igramo čvrsto u defanzivii. Veoma je važno da se dobro spremimo na treningu. Šta god da trener kaže da je plan igre, to moramo da pratimo i da budemo koncentrisani. Ako ne ide kako treba 10-20 minuta, treba da ostanemo na istom koloseku 40 minuta. Čak i ako u nekom trenutku budemo zaostajali, moramo da budemo na maksimumu svih 40 minuta. Oni će biti motivisani“.

Američki šuter zna šta je najveća snaga Italijana i šta saigrači i on treba da učine kako bi nastavili pobednički niz.

Odbrana. Imaju mnogo talentovanih igrača, moramo da dobro da ih čuvamo jer su dobri u igri jedan na jedan. Treba da ostajemo ispred svojih igrača i da pomažemo jedni drugima kada je to potrebno. Opasan su tim, igraju brzo, mnogo trče i šutiraju, tako da moramo da pokušamo da ih obuzdamo i da kontrolišemo njihovu igru u napadu“, zaključio je Amerikanac.

Breša se trenutno nalazi u lošoj formi. Poslednja je u grupi A sa 0-3, a prethodnog vikenda je doživela poraz od Trista u okviru domaćeg šampionata.

Direktan prenos meča pratite na Sport Klubu 1.

IZVOR: SPORT KLUB

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.