Zvezda: Traže “čiste papire”, ali Janković je naš igrač

autor: J. KOCEV

Košarkaši klub Crvena zvezda izdao je novo saopštenje u vezi sa Stefanom Jankovićem i u njemu naveo da su pokušane malverzacije kako bi taj košarkaš prešao u “neimenovani španski klub”, a potom preko njega “ekspresno izvršio transfer u neki treći klub”.

Nebojša Čović

KK Crvena zvezda

Nebojša Čović

Prethodnih dana se pojavila informacija da će Janković preći u Fuenlabradu, ali da će za taj klub odigrati svega jedan meč i potom obući dres Partizana.

Zvezda se u vezi sa tim oglasila zvaničnim saopštenjem koje prenosimo u celosti:

KK Crvena zvezda mts u cilju pravog informisanja javnosti, a ne na osnovu glasina i senzacionalističkih vesti, obaveštava da je zastupnik igrača našeg kluba Stefana Jankovića, zatražio u ponedeljak LOC (Letter of Clearance) od Košarkaškog Saveza Srbije, kako bi ovaj igrač mogao „nesmetano” da pređe u neimenovani španski klub.

Kao ozbiljna organizacija, KK Crvena zvezda mts pažljivo prati situaciju, i dobro zna, i koji španski menadžer je pokušavao da napravi ovaj manevar sa „revijalnom utakmicom” u drugoj zemlji, i nakon toga ekspresnim prelaskom u treći klub.

Košarkaški Savez Srbije je doneo još u ponedeljak 01.10.2018.godine, jedinu moguću odluku i taj zahtev odbio, uz obrazloženje da je „Stefan Janković igrač KK Crvena zvezda”.

KK Crvena zvezda mts izražava zadovoljstvo što događaji sami po sebi pokazuju, ko je govorio istinu, i to i dalje čini, a ko ne.

Naša pravna borba se nastavlja pred arbitražom u Olimpijskom Komitetu Srbije, posebno što i dalje postoje razni pokušaji, sada preko „malih vrata” u FIBA i preko proverenih kadrova koji su direktno radili na štetu Crvene zvezde u prošlosti, tako svojstveni prošlim vremenima gde su igrači otimani raznim pravnim „akrobacijama”, a srpski klubovi osiromašivani i uskraćivani za propisano obeštećenje.

Određeni pokušaji, sada i uz veliku dozu nervoze, koja se može videti i u prostačkom i neprimerenom rečniku dopisa advokata koji zastupa Stefana Jankovića, na žalbu kluba Olimpijskom komitetu Srbije govore da celokupna “operacija” ne ide po planu. A taj plan je bio jednostavan: uzimanje igrača bez obeštećenja, uz nekakvo pozivanje na nepoštovanje pojedinih odredbi ugovora i ogroman pritisak na registracionu komisiju KSS, i konačno, sticanje nekakvih samo njima “važnih” poena prelaskom igrača Stefana Jankovića u drugi klub (ime kluba poznato KK Crvena zvezda mts). Međutim, koliko god se sakrivali iza dopisa, pravnih termina, i sile i pritisaka iza zavese, ne ide sve po planu, a vreme ide…

Zaista verujemo da su mnogi klubovi zainteresovani za usluge Stefana Jankovića, kao što verujemo da je naš igrač trenutno slučajno u Madridu, kao i da je njegov zastupnik u ovom sporu slučajno Ilija Dražić advokat, inače dugogodišnji član UO KK Partizan. Takođe verujemo da je slučajno koordinator za mlađe selekcije jednog kluba, ujedno i član menadžerske agencije “BDA Sports” čiji je direktor Rade Filipović, koja zastupa igrača Crvene zvezde mts Stefana Jankovića.

Pod „slučajno” potpada verovatno i kontakt koji je iniciran sa pojedincima iz FIBA, kako bi se pripremio teren i u toj organizaciji. I konačno, slučajno svi ti, prethodno navedeni kojima su puna usta prava i zakona, već neko vreme na sve moguće načine i preko uticajnih pojedinaca pokušavaju pritiscima i mešetarenjima u KSS, FIBA i Olimpijskom Komitetu Srbije, da izdejstvuju odlazak našeg igrača Stefana Jankovića iz KK Crvena zvezda mts, bez obeštećenja.

KK Crvena zvezda mts čiji je Stefan Janković igrač, i dalje će redovno obaveštavati javnost o ovom slučaju, u kome su činjenice potpuno jasne, osim nekolicini pojedinaca iz okruženja ovog igrača, i onima koji bi da steknu jeftine poene ovim transferom, a KK Crvena zvezda mts uskrate za propisano obeštećenje, koje je jasno navedeno u ugovoru“.

Janković se posle saopštenja oglasio samo na društvenoj mreži Instagram, na kojoj je postavio sliku pored bazena, uz poruku: “Samo da javim… Evo mene slučajno u Madridu na bazenu“.

SPORT KLUB

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.