Džikić: Znamo da će dvorana biti puna i da ćemo imati bezuslovnu podršku

AUTOR: J. KOCEV

Aleksandar Džikić, trener Budućnosti VOLI:

“Jedan od najtežih protivnika dolazi u Moraču, tim koji je sastavljen da se bori za sam vrh. Dovedeni su veoma iskusni igrači, promenjen stručni štab, zadržani poželjni domaći igrači. Na Super kupu su nas pobedili, igrali dosta tečno i sa dobrom preciznošću u šutu. Mi smo naporno radili po povratku u Podgoricu, pojačali smo sastav kako bi uspešnije parirali njihovoj visokoj liniji.

Biće promena u formaciji u odnosu na naš prošli meč, to bi trebalo da oteža sprovođenje nekih od njihovih defanzivnih ideja koje su pokazali. Biće potrebno iskontrolisati agresivan skok u napadu i individualne akcije njihovih koš igrača. Znamo da će dvorana biti puna i da ćemo imati bezuslovnu podršku.

FOTO: BUDUĆNOST VOLI/ABA LIGA

Očekujemo da svi prvotimci budu spremni za utakmicu u nedelju.”

Nikola Ivanović, igrač Budućnosti VOLI:

“Ova utakmica nema veze sa prošlogodišnjim finalem. Nova sezona gdje oba tima imaju jednake ambicije za titulu.

http://www.aba-liga.com

Mi smo imali nekoliko dana za kvalitetan trening jer u toku sezone nećemo imati vremena kao sad između mečeva sa Krkom i Crvenom Zvezdom pa koristimo ove dane za što bolju pripremu.

Publika u Podgorici zna važnost utakmice i sigurno će atmosfera biti vrela a mi igrači moramo to da kanališemo na pravi način.”

Duel između Budućnosti i Zvezde na programu je u nedjelju od 19 sati.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.