Durent: Sijetl zaslužuje da ima NBA tim

autor: J. KOCEV

Kevin Durent, koji je prvu sezonu svoje karijere odigrao u Supersoniksima, veruje da bi NBA trebalo da vrati jedan tim u Sijetl.

Kevin Durant

Kevin C. Cox Getty Images Sport

Durentovi Voriorsi u petak će igrati sa Kingsima u Ki Areni u Sijetlu.

“Definitivno bi trebalo da tamo postoji tim, to je košarkaški i sportski grad, mnogo je igrača u NBA rođenih u Sijetlu i zaslužuju da imaju ekipu – na isti način kao Lejkersi ili Voriorsi, to je isti tip zajednice. Siguran sam da ćemo tamo ponovo videti tim“, rekao je Durent.

Soniksi su Kej Dija izabrali kao drugog pika 2007. godine, a posle jedne sezone vlasnik Klej Benet odlučio je da organizaciju preseli u Oklahoma Siti.

“Vraćam se na to i razmišljam kako bi bilo sjajno i dalje tamo živeti ili igrati, ali nad time nisam imao kontrolu. Ipak, proveo sam neke sjajne godine i u Oklahoma Sitiju, moj put je bio savršen. Ipak, ponekad putujem u Sijetl i uvek ću biti Sonik – mislim da to znaju i tamošnji navijači, nezavisno od toga koji dres trenutno nosim“, dodao je Durent.

Za kraj, Kej Di je rekao da se raduje susretu sa navijačima u Sijetlu jer zna da navijači tamo žude za košarkom.

IZVOR: S. OZMO/SPORT KLUB

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.