Sutjeska slavila protiv Lovćena

autor: J. KOCEV

Košarkaši Sutjeske uspješno su debitovali pred svojim navijačima u ABA 2 ligi. Izabranici Zorana Glomazića savladali su ekipu Lovćena 81:71.

Prvi period pripao je domaćinu sa 27:21, da bi u nastavku prednost rasla i do osam poena, no Lovćen je pružio bolji otpor u drugom kvartalu i prednost Nikšićana nakon 20 minuta bila je ista kao i nakon deset: PLUS šest.

FOTO: MM STUDIO

Domaći su mnogo bolje zaigrali u 3. periodu, koji su dobili sa +12 (23:11) i tako mirno ušli u završnicu. Mnogo bolja igra Cetinjana desila se u poslednjem dijelu igre, kada su Kadijini igrači smanjili zaostatak, ali nedovoljno za nešto više od pristojnog poraza (14:22).

Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Radosav Spasojević koji je postigao poena 24 poena, pratili su ga Nikola Pavlićević i Sidi Đite sa po 14 . U timu iz prijestonice sa 22 poena bolji od ostalih bio je Aleksa Popović.

IZVOR: SUTJESKA MEDIA

 

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.