Mornar ubjedljivo poražen od Uniksa

autor: J. KOCEV

Uniks je opravdao ulogu favorita, i to bez bez ikakvih problema, Mornar je ubjedljivim porazom otvorio debitanski nastup u Ulebovom Evrokupu.

Jaki ruski tim iz Kazanja, jedan od favorita takmičenja, slavio je u “Topolici” 97:74, u prvom kolu grupe D.

Meč je obilježio Senegalac u redovima Uniksa, Moris Ndur, koji je meč završio sa 29 poena, osam skokova i dvije asistencije, uz samo jedan promašaj tokom skoro 25 minuta koliko je proveo u igri. Za dva poena je šutirao 12-11, a sa linije bacanja 7-7.

Bronson Kejnig je sa 19 poena (pet trojki) bio najefikasnjiji u Mornaru, Strahinja Mićović i Nemanja Vranješ su dodali po 13.

Pobjedu u ovoj grupi ostvario i njemački Skajlajners, koji je u Frankfurtu savladao Torino 88:85, dok je u prvom meču, u utorak, litvanski Ritas u Viljnusu pobijedio Unikahu iz Malage 80:72.

Mornar će u drugom kolu, 10. oktobra, biti gost ekipe Torina.

IZVOR: VIJESTI.ME

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.