Džikić: Najbolja posjeta prvog kola u ABA ligi

autor: J. KOCEV

Košarkaši Budućnosti, aktuelnog prvaka ABA lige bili su i više nego dominantni sinoć protiv novajlije Krke u poslednjem meču prvog kola pred svojim navijačima u “Morači”. Izabranici Aleksandra Džikića prikazali su lijepu i sigurnu igru i najavili da će nakon prvih zajedničkih treninga sve izgledati mnogo bolje u nastavku svih takmičenja. Evo šta je nakon ovog duela izjavio i trener Podgoričana:

“”Ne sviđaju mi se uopšte onih devet skokova koje su imali bekovi Krke. Naši bekovi treba više da se potrude. Možda misle da će neko da se pobijedi sam. Pošto se to ne dešava često, to će morati da poprave”, prokomentarisao je Džikić a onda se osvrnuo i na ljepše detalje meča koji je njegov tim završio uz salve aplauza.

Važno je da smo svi zdravi izašli iz meča. Koliko sam mogao dijelio sam minutažu i sve je bilo u okviru planiranog”, dodao je šef struke Budućnosti.”

FOTO: BUDUĆNOST VOLI/ABA LIGA

Meni je isto kad dobijemo i sa jedan i sa 22 poena razlike. Krka zaslužuje čestitke. Momci su se borili koliko su mogli. Mi smo pet dana dosta jako radili, prvi put da smo se skupili i da je to bilo smisleno. To se odrazilo na terenu“, ocijenio je Džikić.

Trener Podgoričana bio je, utisak je, najzadovoljniji atmosferom u Morači.

Ovo je najbolja posjeta u 1. kolu ABA lige. To se nije često dešavalo u Podgorici, kada se ne igra utakmica koja nije okvalifikovana kao derbi. Došli su ljudi, pozdravili nas i vidjeli, a i mi smo imali dosta energije”, prokomentarisao je Džikić.

Trener Krke Simon Petrov smatra da su njegovi izabranici mogli da odigraju hrabrije.

Bilo je jasno od početka da je Budućnost bolja ali moji igrači su pokazali previše poštovanja prema rivalu. Čeka nas puno rada da bismo bili bolji”, rekao je Petrov.

IZVOR: MONDO.ME

 

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.