Čanak: Da ponovimo igru iz Zagreba

autor: J. KOCEV

Košarkaši Partizana otputovali su u torak ujutru u Trento, gde će protiv tamošnjeg kluba početi takmičenje u Evropkupu. Trener Nenad Čanak izrazio je uverenje da tim može do Top 16 faze.

Nenad Čanak

KK Partizan NIS

Crno-beli su odleteli za Veneciju odakle će se autobusom prevesti do Trenta.

Prvi rival košarkaša Partizana NIS u okviru grupe C biće Dolomiti Energija Trento.

“Još prilikom žreba smo znali da će nas u Evrokupu čekati težak posao. To se i potvrdilo, jer su ekipe u našoj grupi veoma kvalitetne ekipe. Ipak, verujem da ćemo u tih 10 utakmica prve faze takmičenja biti konkurentni za prolaz u Top 16. Naš prvi rival, ekipa Trenta, ima dobro ukomponovan sastav, kao i trenera koji dugo radi u klubu i ima kontinuitet u radu. Sa naše strane, mi ćemo pokušati da dobro izdanje iz Zagreba, naročito iz prvog poluvremena, potvrdimo u Italiji”, istakao je Čanak.

Centar Đorđe Gagić veruje da  crno-beli mogu da budu konkurentan rival svima.

“Evrokup je iz godine u godinu sve kvalitetnije takmičenje, samim tim se od nas očekuje da budemo na višem nivou. Uz maksimalnu požrtvovanost i angažovanje, verujem da ćemo biti ravnopravan rival svima. Ubeđen sam da smo u stanju da pokažemo i bolju igru nego u Zagrebu i da ćemo napraviti još jedan korak napred”, naglasio je Gagić.

Utakmica je na programu u sredu od 20.30 časova uz prenos na Sport Klubu.

IZVOR: SPORT KLUB

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.