Budućnost lako protiv Krke

autor: J. KOCEV

Košarkaši Budućnosti pobedom su počeli odbranu titule u ABA ligi. Izabranici Aleksandra Džikića bez problema su savladali novajliju u elitnom društvu Krku sa 86:64.

Nemanja Gordić

ABA League, Photo: Budućnost VOLI

Nemanja Gordić

U renoviranoj dvorani “Morača”, uz podršku sa tribina, igrači Budućnosti su sjajno počeli meč, serijom 11:0, odmah su stekli lepu prednost koju su uz male probleme sačuvali do kraja prve deonice – 25:14.

Trener Džikić je dosta rotirao u sastavu tima, ali se ritam nije menjao. Budućnost je jednostavno bolja od Krke, a uz ogroman motiv i odgovoran pristup, kvalitet je morao da dođe do izražaja. Sredinom treće deonice, šampion ABA lige je vodio sa 58:33 i već tada je sve bilo gotovo.

Ono što nije funkcionisalo u igri Podgoričana je šut sa distance. Iako su osvarili ubedljiv trijumf, iako se pitanje pobednika nije postavljalo ni jednog trenutka, Budućnost je za tri poena šutirala 2-19, a velika većina šuteva je bila potpuno otvorena.
Najefikasniji u sastavu Budućnosti bili su Danilo Nikolić sa 14, Erl Klark sa 12 i Edvin Džekson sa 10 poena. Kod Krke, bolji od ostalih bili su Dino Cinac sa 12 i Jure Balažič sa 10 poena.

Budućnost je uspešno krenula takmičenje u ABA ligi, a sada je očekuju dva pakleno teška iskušenja. Prvo je na programu 7. oktobra kada u glavni grad Crne Gore dolazi Crvena zvezda, a pet dana kasnije, Budućnost će odigrati prvi meč u Evroligi. Rival je Armani Milano, a poprište duela je takođe dvorana “Morača”.

IZVOR: SPORT KLUB/S. JANIČIĆ

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.