Voler ponovo u Mornaru

autor: J. KOCEV

Košarkaši Mornara u hodu rešavaju probleme. Dok se ekipa u Ljubljani sprema za start ABA lige i okršaj sa Olimpijom u Bar se vratio Amerikanac Antabija Voler.

Antabija Voler, Antabia Waller

KK Mornar

Antabija Voler

Amerikanac Antabija Voler bek koji može da igra na poziciji plejmejkera i šutera, vratio sa u sastav Mornara čije je boje branio tokom sezone 2016/2017. kada su Barani igrali u finalu Kupa i finalu plej-ofa. U oba finala su tada poraženi od Budućnosti posle neizvesne završnice u Kupu i sa 3-2 u finalnoj seriji za titulu.

Voler je u Mornaru tokom ABA lige imao jako dobar učinak. Prosečno je beležio 13,6 poena. Dobro poznaje sistem rada trener Mihaila Pavićevića i neće mu trebati mnogo vremena da se uklopi u sistem rada, kao i da se prilagodi saigračima od koje većinu poznaje.

Amerikanac bi mogao da se pojavi u sastavu već protiv Uniksa u prvom meču Evrokupa koji se igra u Baru 3. oktobra.

Prošle sezone, Voler je igrao u italijanskom Varezeu gde je imao takođe veoma dobru sezonu i pored toga što je imao operaciju ligamenata kolena. On je u Italiji u proseku beležio 11,3 poena i imao 3,4 skoka po meču.

Barani su tokom leta angažovali četvoricu Amerikanaca i Hrvata Marina Mornara. Andre Spajt i Vinston Šepard nisu zadovoljili čelnike i stručni štab, a u međuvremenu su stigli Đorđe Drenovac i Nikola Rebić.

IZVOR: S. JANIČIĆ/SPORT KLUB

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.