Tomašević za SK: Ostvarili smo sjajan rezultat, ali uvijek može bolje

autor: J. KOCEV

Sjajna sezona je iza Bojana Tomaševića. Juniorski i kadetski tim Zvezde imali su nemjerljiv doprinos od strane bisera iz Nikšića. Ogromni klupski napori i veliki broj takmičenja nisu bili jedini u sezoni 2017/2018.

Tomaševića su, baš kao i Jovana Kljajića očekivale naporne pripreme za prvo Svjetsko prvenstvo u istoriji crnogorske košarke, potom i juniorsko EP. Sada, kada je to sve prošlo, ove sjajne momke čekale su brojne druge obaveze.

O svemu prethodnom i onom što slijedi ponovo je za naš sajt govorio 203 cm visoki krilni košarkaš.

FOTO. FIBA

Ocjena prethodne burne sezone u TRIGLAV i RODA ligi (timski)?

“Prošla sezona u Roda i Triglav ligi Srbije je bila veoma naporna. Radili smo puno ne žaleći sebe i naravno taj trud uz odličnog trenera se i isplatio. Kao što znate C. Zvezda u obje tategorije je bila prvak Srbije.”

Komentar sezone saigrača iz reprezentacije CG i Srbije na klupskom nivou?

“Moji saigrači iz reprezentacije CG su divni prijatelji koji napreduju i rade na sebi, nesebično igraju za svoju državu što su i pokazali. Što se tiče drugova iz reprezentacije Srbije njihov kvalitet je očigledan. Naravno ovom prilikom im čestitam osvojeno zlato na EP za juniore.”

Kvalitet Prve ABA U19 lige, po tvom mišljenju?

“Naravno da je Prva ABA liga U19 na zavidnom nivou. Pravo takmičenje gdje mi mladi igrači imamo mogućnost pokazati sebe, kao i naučiti mnogo toga što će nam pomoći da postanemo dobri košarkaši.

FOTO: ABA LIGA

Nema lakog protivnika. Svaka utakimica je teška i zahtijeva maksimum od igrača.”

Rezultati CG i Srbije za U17 i U18 su bili inzad očekivanog. Kako to izgleda iz tvog ugla?

“Što se tiče Svjetskog prvenstva gdje je naša selekcija ušla među osam najboljih veoma sam zadovoljan.

Jesmo na EP u Letoniji ostvarili cilj da ostanemo u A diviziji, ali iskreno mogli smo i bolje. Ne znam šta se dešavalo, ali gubili smo već skoro dobijene utakmice.”

Više nego naporna sezona je iza tebe. Kako si uspio igrati dobro u kontinuitetu?

FOTO: FIBA

“Da, vrlo naporna sezona. Bilo je mnogo takmičenja koja nijesu bila laka. Od EP u Podgorici, Aba liga juniora ,lige Srbije, Evroliga i na kraju dva prvenstva za državni tim. Vjerovatno ćovjek kada radi ono što voli i želi uspijeva sve ,a umor se i ne osjeća.”

Šta očekuješ od sebe u narednom periodu?

“Naredni period provešću, naravno u Zvezdi u dresu juniora. Radiću na svom usavršavanju i ako Bog da pomoći timu da ove godine osvojimo Aba ligu, i Evroligu.”

 

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.