Zoran Nikolić za SK: Budućnost se VOLI sa tribina

autor: J. KOCEV

Zoran Nikolić imao je sjajnu sezonu u dresu Budućnosti VOLI. Izvrsni centar je iznio veliki teret, odlično štitio reket od protivnika i sjajno proigravao saigrače u napadu, kada nije on završavao akcije atraktivnim zakucavanjima.

Odlične nastupe Nikšićanina prepoznali su svi ljubitelji ove igre, a i sam trener Džikić je isticao Zoranovu važnost za tim. Posebnu reakciju Nikolić je imao u završnici ABA lige. Partijama protiv Cedevite i Crvene zvezde “pogurao” je Budućnost ka tituli.

FOTO: ABA LIGA

Zoran Nikolić, već kao 16-godišnjak iz Nikšića odlazi u Španiju, potom se po prelasku u seniorske vode iz Huventuda seli u Budućnost VOLI, čiji je član i danas.

Pored nekoliko domaćih stigla je i titula regionalnog šampiona (ABA LIGE) i plasman u Evroligu. Mladi centar je imao veoma napornu i uspješnu godinu iza sebe, a pored timskih stigla su i individualna priznanja.

O svim aktuelnim i minulim temama Nikolić je bio veoma raspoložen da porazgovara sa nama.

1. Koliko Vam znači titula sa ekipom Budućnosti u ABA ligi?

“MISLIM DA SMO NAPRAVILI JEDAN VELIKI USPJEH, NEŠTO ŠTO PRIJE NAS NIJEDNA GENERACIJA NIJE USPJELA, ALI TO NIJE SAMO NAŠ USPJEH, VEĆ USPJEH SVIH ONIH KOJI SU BILI , JESU I BIĆE NAŠ KLUB.

TITULA ABA NAS JE ODVELA U EVROLIGU – TO DOŽIVLJAVAM KAO NEKAKAV BONUS, ŠANSU DA SE TAKMIČIMO PROTIV NAJBOLJIH.”

2. Kakva su bila očekivanja početkom prošle sezone?

“CIJELE SEZONE SMO PONAVLJALI ISTO – NAJBITNIJA JE PRVA SLEDEĆA UTAKMICA. TRENER JE INSISTIRAO NA TOME DA SVAKOG PROTIVNIKA POŠTUJEMO I DA SE BEZ OBZIRA NA SVE MAKSIMALNO BORIMO.

TOKOM SEZONE POSTALI SMO SVJESNI DA MOŽEMO DA POBJEĐUJEMO I TIMOVE BOLJE OD NAS.”

FOTO: FIBA

3. Iz Vašeg ugla ocjena boljih rezultata Budućnosti već na samom startu svih takmičenja?

“TEŠKO JE IZ OVE POZICIJE PRIČATI O REZULTATIMA. ČEKA NAS VRLO TEŠKA SEZONA, TO JE SIGURNO.”

4. Odsustvom Barovića morali ste provesti mnogo više minuta na parketu, a javnosti je gotovo nepoznato da ste i Vi imali problem sa leđima tokom i nakon sezone. Kakvo je sada Vaše zdravstveno stanje i koliko Vam je bilo teško biti praktično jedina ‘petica’ i drugom dijelu godine?

“NE BIH ŠIRIO PRIČU O TOME, NISAM JEDINI IGRAČ KOJI JE PROŠLE SEZONE IŠAO PREKO BOLA. TOKOM LJETA SAM RADIO NA TOME DA SE STANJE POBOLJŠA. POTREBAN JE NEPRESTAN RAD.”

5. Crna Gora je sjajnim igrama prošla u drugi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini. Kako Vi vidite Nacionalni tim u nastavku, tj završnici ovog ciklusa?

“NADAM SE NAJBOLJEM MOGUĆEM REZULTATU, ŽELIM DA I SAM POMOGNEM ŠTO VIŠE BUDEM MOGAO.”

6. Ocjena rezultata mlađih reprezentativnih selekcija?

“ISKRENO, NISAM DOVOLJNO PRATIO TA TAKMIČENJA DA BIH MOGAO DA VAM ODGOVORIM NA OVO PITANJE.”

7. Trener Dzikić je isticao koliko je zapravo Zoran Nikolić važan igrač za Budućnost, pogotovo u finalnoj i polufinalnoj seriji Plej ofa ABA lige.

Imali ste sjajnu “motivacionu” reakciju, posebno u 3. utakmici protiv Crvene zvezde u Morači. Koliko je Vama važno pokazati karakter u takvim momentima, s obzirom da ljubitelji košarke znaju da Vi možete pružati takve partije u kontinentu?

aba-liga.com

“MI IMAMO PODIJELJENE ULOGE I ZADATKE, SVAKI IGRAČ MORA DA RADI SVOJ POSAO, ZATO JE SVAKI OD NAS VAŽAN ZA TIM.

SLEDEĆI KORAK JE KONSTANTNOST U DOBRIM IGRAMA , I SVJESTAN SAM DA JE TO NEŠTO NA ŠTA MORAM DA OBRATIM POSEBNU PAŽNJU, NA NIVO SVOJIH PARTIJA.”

8. Nedavno ste produžili ugovor sa klubom. Kakva su očekivanja pred napornu sezonu?

“IMAĆEMO ISTI PRISTUP KAO I PROŠLE SEZONE – SVAKA SLEDEĆA UTAKMICA JE NAJBITNIJA.”

9. Poruka navijačima KK Budućnost Voli?

“BUDUĆNOST SE VOLI SA TRIBINA… Uvijek je potrebna njihova pomoć i podrška!”

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.