Kljajić za SK: Prethodna sezona će uvijek imati posebno mjesto u mom životu

autor: J. KOCEV

Jedan od najvećih evropskih talenata i crnogorske reprezentacije Jovan Kljajić i pored brojnih obaveza ponovo je izdvojio dio svog dragocjenog vremena za nas, odnosno Super košarku.

Kapiten U17 Nacionalnog tima debitovao je sa svojim saigračima na SP u Argentini, potom se priključio i pripremama juniorske selekcije za prvenstvo Evrope u Letoniji.

Vremena za odmor ni sada nema, jer Jovana očekuju još veći izazovi.

FOTO: FIBA

Kako ocjenjuješ sezonu u Španiji na individualnom nivou?

“Prethodna sezona će uvijek imati posebno mjesto u mom životu, jer sam imao čast da udjem u istoriju Gran Kanarije kao najmladji igrač koji je ikada debitovao za taj klub.

Uvijek ću biti zahvalan svom klubu na ukazanoj časti, ali istovremeno imam i obavezu da opravdam ukazano povjerenje i radim još više i bolje u budućnosti.”

Koliko si uspio pratiti igre ostalih naših reprezentativaca, a i igrača iz regiona na Pirinejima?

“Sve vijesti koje dobijam na drustvenim mrežama vezane su za košarku, tako da sam prilično dobro informisan i veoma zadovoljan uspjesima naših reprezentativaca i na individualnom i globalnom planu.”

Tvoja ocjena debija CG na Svjetskom prvenstvu u Argentini?

“Ne smijemo biti nezadovoljni osmim mjestom na SP, mislim da je to odličan uspjeh . Biti osmi u svijetu – zemlja od manje od milion stanovnika, pokazuje da je Crna Gora rasadnik talenata i da treba što više raditi na promociji sporta i ulagati u podmladak.”

FOTO: FIBA

Nije bilo vremena za odmor. Uslijedile su pripreme za juniorsko EP. Kako si podnio napore i koliko si zadovoljan postignutim?

“Mislim da bi sve bilo drugačije da smo imali više vremena za odmor, oporavak i zajedničke treninge, ali ipak ne mogu da budem nezadovoljan iako su naše ambicije bile veće.

Dosta sam bio iscrpljen, jer sam prošle godine u Gran Kanariji igrao za juniore , B tim i prvi tim, a poslije završene sezone i školskih obaveza, priključio sam se treninzima kadeta, juniora i sada me čekaju pripreme sa prvim timom Crne Gore.

Odmora praktično ove godine nije ni bilo, ali bez obzira na sve ja sam i kada nisam više imao snage davao sve od sebe i želio da idemo dalje i pokažemo koliko vrijedimo”

Gran Kanarija je novi evroligaš. Da pomenemo da si ti imao već sjajan debi u Evrokupu u dresu španskog tima. Postoji li šansa da te gledamo u “Morači” uskoro?

“skreno ne znam šta će se dešavati u budućnosti, ali bih volio da zaigram Evroligu sa svojim timom. Evrokup je bio sjajno iskustvo za mene i mislim da treba podsticati mlade igrače i davati im što veću minutažu, jer jedino tako mogu napredovati.”

FOTO: FIBA

Pozvan si na NBA i FIBA kamp koji će uskoro biti održan u Beogradu, šta nam možes reći više o svemu tome?

“Basketball without borders je kamp na kome se okuljaju najbolji igrači i treneri NBA lige, Ovaj kamp organizuju svake godine FIBA i NB , a sada je na redu okupljanje generacije 2001.

Ove godine su iz Crne Gore pozvana tri igrača, što mislim da do sada nije bio slučaj: ja, Bojan Tomašević i Stefan Vlahović.

Kada sam čuo da će kamp voditi treneri Greg Popović (San Antonio Spurs), Popeye Jones (Indiana Pacers) i Jacque Vaughn (Brooklyn Nets), i igrači Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica, Vlade Divac, Pedja Stojakovic nisam mogao da vjerujem i jedva čekam da ih vidim i da ucim od njih.”

Tvoji dalji planovi i želje za nastavak karijere?

“Ja i dalje maštam i sanjam velike snove… Evroligu, prvi tim, medalje, da budemo šampioni… Ti snovi mi pomažu da idem dalje, da radim više, da se fokusiram na svoje nedostatke i da ih ispravljam.

Ali prije svega bi poželio da me posluži zdravlje i da se sačuvam od povreda, a sve ostalo će doći samo po sebi.”

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.